Alles wat je moet weten over een motorvakantie in Canada

Als je het liefst door uitgestrekte natuurgebieden rijdt, is Canada de perfecte motorvakantiebestemming voor jou. In het land vind je vele indrukwekkende bergen, watervallen en andere natuurverschijnselen. En omdat het er over het algemeen rustig is op de weg, kun je hier ongestoord van genieten. Een avontuur van het bovenste niveau, dat is een motorvakantie in Canada zeker.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in Canada. Ben jij van plan om het prachtige Canada op de motor te verkennen? Dan is de informatie op deze pagina zeker interessant voor jou.

Een georganiseerde motorreis boeken

Canada is een populaire motorvakantiebestemming. Daarom worden er veel georganiseerde motorreizen naar het land georganiseerd. Boek je een georganiseerde motorreis, dan hoef je helemaal niets zelf te regelen voor je motorvakantie. Je stapt in het vliegtuig en als je landt, staat je motor al klaar. Ook de route staat vast en de accommodaties onderweg zijn al geregeld.

Is dit iets voor jou?

  • Ja, als je Canada op de motor wil verkennen zonder zelf een motorvakantie op touw te moeten zetten.
  • Nee, als je liever niet in een groep reist of zelf de touwtjes in handen wil houden.

Zelf een motorvakantie organiseren

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een motorvakantie te organiseren in Canada. Dit kost wat meer tijd, maar dan kun je wel helemaal zelf bepalen waar je heen rijdt, op welk tempo je dit doet, waar je overnacht en ga zo maar door. Bovendien hoef je niet met een groot gezelschap te rijden. Je reist gewoon in je eentje of je vraagt iemand mee op motorvakantie, maar in dit geval kun je je reisgezelschap wel zelf kiezen. Organiseer je zelf een motorreis, dan heb je meer vrijheid.

motorvakantie in Canada

> Shark Skwal 2 helm online kopen: Profiteer nu van korting tot wel 40%!

Tips om een geslaagde motorvakantie te organiseren

Er komt veel kijken bij het zelf organiseren van een motorvakantie in Canada. Wij geven je graag enkele tips om een geslaagde motorvakantie te organiseren in dit prachtige land.

  • Bepaal eerst waar je heen wil rijden. Verdiep je in de bezienswaardigheden van het land en zet de highlights die je graag wil zien, op je lijstje.
  • Stippel een route uit. Houd er rekening mee dat je hier en daar wat vertraging zal hebben. Je wil namelijk niet door Canada racen om alles te kunnen zien.
  • Reserveer accommodaties op de route. Houd ook hierbij rekening met speling.
  • Boek je vliegtickets.
  • Regel een motor in Canada.

De beste reistijd voor een motorvakantie in Canada

Of je nu een georganiseerde motorreis boekt of zelf een motorvakantie organiseert in Canada: je moet jouw trip wel op het juiste moment organiseren. Je kunt jouw motorvakantie in Canada het beste organiseren in de maanden mei, juni, juli, augustus, september of oktober. Vermijd de wintermaanden.

> Bekijk onze motorhelmen: Verzending = gratis!

Motorhelmen

VINZ Santiago - Mat Zwart (Pinlock voorbereid)
VINZ Santiago - Mat Zwart (Pinlock voorbereid)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO 390 Beat - Zwart / Neon Geel
Scorpion EXO 390 Beat - Zwart / Neon Geel
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  109,90 Vanaf  98,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  159,99 Vanaf  127,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant: Motorvakantie Franse Alpen!