Integraalhelmen

Integraalhelm: met gratis verzending!

Op zoek naar een goede bescherming tijden je ritjes op motor, scooter of brommer? Bekijk dan Lees door

Van laag naar hoog sorteren

30 producten in totaal

Filteren

30 producten in totaal

Filteren
eens onze integraal helmen. Deze helmen zijn gesloten waardoor het hoofd goed beschermd is tijdens het rijden. Een fijne gedachte, toch? Ontdek de helm die bij jou past.

ECE 22.05 keurmerk op de helmen

Al onze helmen zijn voorzien van het ECE keurmerk. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat ook de integraalhelmen onderworpen zijn aan diverse testen. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van de helmen garanderen. Onze helmen zijn namelijk voorzien van dit keurmerk. 

Is de helm stevig genoeg? Hoe snel slijt het vizier? Wat is de schokabsorptie van de helm? Zomaar een paar vragen waaruit de steekproeven bestaan. Nadat er achter alle voorwaardes groene vinkjes staan, verdient een helm het ECE 22.05 keurmerk. Goed om te weten: welke helm je ook kiest, onze helmen zijn stuk voor stuk voorzien van dit kwaliteitskeurmerk.

Naast een helm voor scooter, motor of brommer, vind je bij ons ook een goedgekeurde snorscooterhelm met het keurmerk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een helm speed pedelec?

Integraalhelm kopen in de juiste maat

Als je een integraalhelm gaat kopen, dan is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Maak daarom gebruik van onze handige matentabel! Het is van essentieel belang dat een motorhelm goed past. Een te strakke helm resulteert in drukplekken op het hoofd en een te losse helm zorgt ervoor dat de helm naar alle kanten zwiert tijdens een ritje op je rijwiel. 

Maak gebruik van onze matentabel en calculator om te bepalen welke maat jij nodig hebt. Gebruik deze 2 stappen:

  1. Omtrek van je voorhoofd in centimeters
    Meet de omtrek van je hoofd op met een meetlint. Dit doe je door het meetlint ongeveer 2,5 cm boven je wenkbrauwen te plaatsen.
  2. Uitkomst in centimeters = helmmaat
    Kijk op de matentabel welke maat helm je nodig heeft.

Wat is het verschil tussen systeemhelm en integraalhelm?

Als je besluit een integraalhelm te kopen dan is het belangrijk om te weten dat dit type helm geschikt is voor zowel de motor als de scooter. Deze helm is ideaal bij slecht weer omdat het volledige bescherming biedt. Een beetje regen zal op de motor of scooter gewoon van de helm afglijden. Zo blijft er voldoende zicht om veilig te rijden.

Anders dan bij een jethelm, omsluiten integraalhelmen voor scooterrijders het hoofd van de bestuurder volledig. Bij een jethelm wordt de kin niet bedekt. Deze helmen worden ook wel open gezicht helmen genoemd. Een integraal helm verschilt weer van een systeemhelm, omdat er geen opklapbaar kinstuk aanwezig is. Wel beschikt de helm over een vizier dat open- en dichtgeklapt kan worden.

Geschikt voor ieder type rijder

In ons assortiment vind je jouw ideale helm. Deze helmen worden gebruikt als:

Design van een integraalhelm

Deze is verreweg de meest populaire helm, al helemaal bij motorrijders. En dat is niet heel verrassend. Dit type helmen hebben veel ontwikkelingen doorgemaakt door de testen in windtunnels. Hier zie je dan ook veel van terug in het design. Deze helmen hebben veel spoilers en sleuven waardoor een aerodynamische vorm is ontstaan. Dit heeft als voordeel dat de helm minder windgevoelig is dan andere helmen.

De helmen zijn daarnaast ook erg licht waardoor het gebruikscomfort ideaal is. Tegenwoordig wordt er in het design ook altijd rekening gehouden met de zon; er zit bijna altijd een ingebouwd zonnevizier in dit type helmen. Daarnaast is het veelal mogelijk om een bluetooth communicatie set in installeren.

Waar let je op bij het kopen van een helm?

Als je een helm gaat kopen, dan moet je op een aantal dingen letten. Let hierop:

  • Welke maat heb je nodig? Bekijk voor hulp onze maattabel
  • Welk design/merk wil je?
  • Welke kleur helm wil je? Ga je voor een integraalhelm in het zwart of voor een opvallende kleur?
  • Wat is je budget voor een helm?

Handige links

Om je nieuwe integraalhelm optimaal te benutten hebben we een aantal handige tips & tricks verzameld:

Ook goed om te weten:

Veelgestelde vragen over de integraalhelm

Waarom een integraalhelm?

Een motorhelm integraal, scooterhelm integraal en brommerhelm integraal biedt extra bescherming. Dit komt omdat het hoofd geheel omsloten is. Naast veiligheid, breng deze helm ook wat anders. Dit type helmen zijn ook veel stiller en aerodynamischer dan elke andere helm.

Wat is een goed merk?

Het besluit om een specifiek merk te kiezen, is geheel persoonlijk. Ervaring leert dat als HJC, Shark en Schuberth erg populair zijn onder motorrijder. Dat komt omdat deze merken kwalitatief goede helmen aanbieden voor gunstige prijzen.

Welke helm heeft de meeste bescherming?

Een integraalhelm is een full face helm en alleen al om deze reden is dit een helm die de meeste bescherming biedt. Kijken we naar de buitenschaal van de helm dan kan je hierin ook verschillende opties afwegen. Polycarbonaat is bijvoorbeeld minder sterk dan hemschalen van glasvezel.

Tips voor het opzetten van een helm

Houd de helm vast boven je hoofd. Vervolgens trek je deze over je hoofd en gezicht. Belangrijk is daarbij dat deze niet te veel naar achteren of naar voren zit. Wanneer de helm wiebelt of wanneer deze niet goed vast zit, heb je de kans een boete te krijgen.

Deze tekst is geschreven door onze .