Quad helm: gratis verzending in 24 uur!

Rondcrossen op je quad, je doet het graag. Ook voor dit voertuig is een helm nodig. Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Om die reden ben je nu op zoek naar een quad helm. En een quad helm is niet zomaar een helm. Nee, deze moet er stoer uit zien en als het even kan met een piek aan de bovenzijde.

Bij Helmonline mag je eisen stellen. Wij hebben in ons assortiment quad helmen. Niet alleen stoere modellen, maar vooral ook helmen die voorzien zijn van de meest ideale features. Kijk rond, vergelijk. Heb je vragen? Wij helpen je graag verder, dus neem gerust contact op met de klantenservice.

Is een quad helm verplicht?

Of een helm verplicht is op een quad, hangt af van diverse factoren. Heb je een quad die goedgekeurd is als bromfiets, dan geldt de helmplicht. Voor de meest recente wet- en regelgeving rondom een quad helm kun je het beste de Rijksoverheid checken. Hier staat per type quad uitvoerig omschreven of je wel of niet een helm nodig hebt.

> Koop bij ons ook een speed pedelec helm. Voor 23:59 uur besteld = morgen gratis in huis!

Ventilatie bij quad helmen

Met een flinke rit voor de boeg is het fijn om te weten dat de helm voor de quad een goede ventilatie heeft. Kanalen voor de luchttoevoer aan de voorzijde van de quadhelm en kanalen voor de lucht afvoer aan de achterzijde van de quadhelm. Let er dus goed op dat de quadhelm voorzien is van een dergelijk ventilatiesysteem. Zo is er altijd frisse lucht aanwezig in de helm.

Wasbare binnenvoering

Een goed ventilatiesysteem is handig, maar dat houdt natuurlijk niet de transpiratie tegen. Regelmatig de binnenvoering wassen is meer dan aan te raden. Een quad helm heeft gelukkig – in de meeste gevallen – een uitneembare én uitwasbare binnenvoering.

Het vizier van een helm

Het vizier van een helm – ook dus van een quad helm – is ontzettend belangrijk. In ons assortiment vind je veel quadhelmen met een antikras vizier of een pinlock vizier. Dit laatste type vizier is een anti-condens vizier. Nooit meer een beslagen vizier, dat komt jouw crossritjes alleen maar ten goede.

Weet je al wat voor type quadhelm je gaat bestellen? Gebruik altijd het linker filtermenu. Zo kun je exact op jouw wensen de helmen vinden.

Andere interessante producten: