Fietshelm kopen: gratis verzending en morgen in huis 

Pak je de fiets om naar je werk te gaan of ga je graag met Lees door

Van laag naar hoog sorteren

6 producten in totaal

Filteren
 1. VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Zwart VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Zwart
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 79,95 Vanaf 39,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 2. VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Wit VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Wit
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 79,95 Vanaf 39,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 3. VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Titanium VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Titanium
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 79,95 Vanaf 39,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 4. VINZ Aragon Fietshelm - Mat Zwart VINZ Aragon Fietshelm - Mat Zwart
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 54,95 Vanaf 29,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 5. VINZ Aragon Fietshelm - Mat Roze VINZ Aragon Fietshelm - Mat Roze
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 54,95 Vanaf 29,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 6. VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Roze VINZ Nevis Speed Pedelec Helm (NTA 8776) - Mat Roze
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 79,95 Vanaf 39,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

6 producten in totaal

Filteren
de e-bike op stap? Vergeet vooral je fietshelm niet, want een helm levert een belangrijke bijdrage aan een veilige fietsrit. Het dragen van een helm vermindert namelijk de kans op ernstig hersenletsel bij een val en ook voorkomt het dodelijk hersenletsel. Ben je op zoek naar een goede helm om je hoofd te beschermen? Bekijk het brede aanbod fietshelmen en selecteer het gewenste exemplaar. 

 Helm kopen met keurmerk 

 Een dames fietshelm of fietshelm heren aanschaffen? Ga altijd voor een helm voorzien van een keurmerk. In Nederland is een helm (nog niet) verplicht, maar in andere landen wel. Ga daarom voor een helm met keurmerk EN 1078, want daarmee kies je voor een helm die aan de minimale eisen voldoet van veiligheid en bescherming bij verplaatsing op een traditionele fiets of e-bike. Een helm met keurmerk EN 1080 is er specifiek voor kinderen en kinderfietsen. Voor een snelle speed pedelec is een helm met keurmerk NTA 8776 de beste keuze. 

Waar let je op bij fietshelmen kopen? 

 Een dames fietshelm of heren fietshelm kopen? Hierbij een aantal aandachtspunten waar je op moet letten: 

 • Certificering: een fietshelm met keurmerk verzekert je van een veilige fietsrit; 
 • Maat: een te grote of te kleine helm biedt onvoldoende bescherming van je hoofd. Meet daarom eerst je hoofd voor je een helm aanschaft; 
 • Materiaal: een zachte of softshell helm zit comfortabeler tijdens een lange fietsrit, terwijl een hardshell helm meer past voor een rit op de mountainbike of e-bike; 
 • Comfort: een helm moet prettig zitten. Ga daarom voor een exemplaar met een verstelbaar bandje en eventueel een kussentje onder de kin; 
 • Prijs: een helm voor de fiets is er in verschillende prijsklassen. Duurdere helmen hebben vaak extra opties, bijvoorbeeld speakers en verlichting.  

Fietshelm kopen: selecteer de juiste maat 

In je zoektocht naar fietshelmen voor dames en heren speelt de juiste maat een belangrijke rol. Is een helm te groot of te klein, dan biedt deze onvoldoende bescherming. Een helmmaat is gebaseerd op de hoofdomtrek van de helmdrager. Meet daarom je hoofdomtrek met een meetlint. De maten voor volwassenhelmen zijn als volgt: 

 • S: 55 tot 56 centimeter; 
 • M: 57 tot 58 centimeter; 
 • L: 59 tot 60 centimeter. 

 Twijfel je over de juiste maat helm? Win advies in bij een expert, want op die manier weet je zeker dat een helm bijdraagt aan jouw veiligheid wanneer je een korte of lange fietsrit maakt. 

Welke soorten fietshelmen zijn er? 

Met een helm bescherm jij je brein zodra je op de fiets stapt. Naast een reguliere fietshelm is er ook de speed pedelec helm. Dit type helm is veiliger dan een gewone helm, want hij voldoet aan de NTA-8776 norm (de strengste veiligheidsnorm). Dit heeft vooral te maken met de hoge snelheid van een speed pedelec (45 kilometer per uur). Een MIPS-helm is een slimme investering wanneer je een e-bike bezit, want de helm is speciaal ontworpen voor mensen met een elektrische fiets. Wil je een helm die je gemakkelijk meeneemt? Ga dan voor een opvouwbaar exemplaar. 

Materialen fietshelmen 

Een fietshelm heren en fietsen is meestal gemaakt van EPS-schuim. Daarnaast zijn er aanvullende technologieën in helmen verwerkt om hoofdletsel te voorkomen. De buitenkant van de helm bestaat veelal uit hard kunststof om een flinke klap op te vangen. Let op: heb je een val gemaakt en is de fietshelm ingedeukt? Ga direct op zoek naar een nieuwe helm! 

De voor- en nadelen van fietshelmen  

Fietshelpen kopen is soms een tijdrovende klus. Met onderstaande voor- en nadelen wordt het eenvoudiger om de beste helm te vinden voor jouw fiets: 

Voordelen 

 • Een helm voorkomt hoofd- en nekletsel; 
 • Een helm verkleint het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer; 
 • Een helm zorgt voor een forse reductie van het aantal verkeersgewonden. 

Nadelen 

 • Bij verkeerd gebruik van een helm, functioneert het beschermingsmechanisme onvoldoende of zelfs helemaal niet; 
 • Een helm is veelal ontworpen voor een snelheid tot twintig kilometer per uur.  

Veel gestelde vragen 

Wat is de beste fietshelm? 

De beste helm is een fietshelm heren of een dames fietshelm die past. Naast de juiste maat let je ook op het materiaal, ventilatie, gewicht, comfort en de prijs. 

Is het dragen van een helm verplicht? 

Het dragen van een helm op de fiets is in Nederland niet verplicht. Wel is een helm aan te raden, want op die manier voorkom je bij een val ernstig hoofd- en hersenletsel. 

Hoe duur is een nieuwe helm voor de fiets? 

Fietshelmen voor dames en heren zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Voor de meeste helmen betaal je een bedrag tussen de dertig en vijftig euro, maar er zijn ook exemplaren te koop voor tweehonderd euro. 

Waar moet een goede helm aan voldoen? 

Een goede helm voldoet aan de juiste certificering. Ga daarom voor een helm voorzien van een EN 1078 of EN 1080 keurmerk. 

 
Hoe lang gaat een helm voor de fiets mee? 

Een helm gaat over het algemeen jarenlang mee. Is de helm beschadigd na een val? Vervang de kapotte helm direct voor een nieuw exemplaar, want een kapotte helm biedt bij een nieuwe valpartij onvoldoende bescherming.