Carbon helm kopen: Gratis verzending op gehele assortiment

Er bestaan heel veel verschillende soorten helmen. Zo bestaan er jethelmen, integraalhelmen en systeemhelmen. Daarnaast verschillen Lees door

Van laag naar hoog sorteren

6 producten in totaal

Filteren
 1. Scorpion Exo-Tech EVO Carbon - Zwart Scorpion Exo-Tech EVO Carbon - Zwart
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 459,90 Vanaf 367,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 2. Scorpion Exo-Tech Evo Carbon - Mat Zwart Scorpion Exo-Tech EVO Carbon - Mat Zwart
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 459,90 Vanaf 367,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 3. Shark Spartan RS Carbon Skin - Antraciet Shark Spartan RS Carbon Skin - Antraciet
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 429,99 Vanaf 314,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 4. Shark Spartan RS Carbon Skin - Mat Zwart Shark Spartan RS Carbon Skin - Mat Zwart
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 449,99 Vanaf 314,99
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 5. Scorpion EXO-TECH EVO CARBON ROVER - Zwart/Rood Scorpion EXO-TECH EVO CARBON ROVER - Zwart/Rood
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 499,90 Vanaf 399,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 6. Scorpion EXO-TECH EVO CARBON ROVER - Zwart/Wit Scorpion EXO-TECH EVO CARBON ROVER - Zwart/Wit
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 499,90 Vanaf 399,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

6 producten in totaal

Filteren
helmen in kleur, opmaak en grootte. Een ander groot verschil tussen helmen is het materiaal waarvan de buitenschaal is gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn helmen met een buitenschaal van polycarbonaat, glasvezel en carbon. Een helm van carbon heeft als voordeel dat het erg licht is, maar wel veel stevigheid biedt. Vandaar dat een carbon helm vaak wordt gebruikt bij motorraces. Carbon helmen worden daarnaast ook veel gebruikt door motorrijders die lange stukken op de motor rijden. Als je een lang stuk op de motor rijdt is het namelijk prettig om een helm te dragen die niet te zwaar is. Bij een lichte helm, zoals een helm van carbon, merk je soms bijna niet dat de helm op je hoofd zit. Dit is met name erg prettig voor de nekspieren. Op onze website zijn ook helmen met een carbon buitenschaal te koop. Hierbij is het grote voordeel dat je bij ons geen verzendkosten betaalt. Wij hanteren namelijk een regeling dat er gratis verzending is op het gehele assortiment!

Helm van carbon: Wat zijn de voordelen?

Een helm met een buitenschaal van carbon kent vele voordelen. Zoals hiervoor genoemd is een carbon helm erg licht, maar wel erg stevig. Deze stevigheid uit zich in een betere schokabsorptie bij een eventuele klap. Daarnaast gaat een helm van carbon over het algemeen langer mee dan bijvoorbeeld een helm van polycarbonaat. Carbon helmen hebben ongeveer een levensduur van 10 jaar, zo lang de helm niet gevallen is of beschadigd is geraakt. Verder is een helm van carbon goed bestand tegen natuurinvloeden, zoals de zon en neerslag. Dit is ook één van de redenen waarom een carbon helm langer meegaat dan bijvoorbeeld een polycarbonaat helm.

 • Carbon helm is licht en daardoor erg comfortabel
 • Helm van carbon is extra stevig voor goede schokabsorptie
 • Carbon helmen kunnen goed tegen weersinvloeden

> Tot wel 40% korting: Beenkleed scooter & Sharktooth prime!

Welke helm is het minst warm?

Veel motorrijders en scooterrijders zijn zogeheten ‘mooiweer rijders’. Dit betekent dat de meeste rijders van tweewielers hun motor of scooter gebruiken als het buiten warm is. In Nederland is het wettelijk verplicht om een helm te dragen tijdens het rijden op de scooter of de motor. Een helm op je hoofd kan daarom erg warm zijn als het mooi weer is.

> Gratis verzending: Motorhelm & crosshelm!

Een veelvoorkomende vraag is dan ook wat de minst warme helm is. Hierbij kom je automatisch uit op een helm met veel ventilatie. Een voorbeeld hiervan is een jethelm. Bij een jethelm is het kinstuk volledig geopend, waardoor hier veel ventilatie is. Het nadeel van een jethelm is dat de helm geen bescherming biedt voor de kin. Als je dit liever wel hebt, dan kun je beter kiezen voor een systeemhelm. Een systeemhelm heeft namelijk als voordeel dat het kinstuk zowel geopend als gesloten kan worden. Hierdoor is er een mogelijkheid tot ventilatie, maar ook tot bescherming van de kin. Je hebt hierbij zelf de keuze, waardoor een systeemhelm het beste van beide werelden is.

Interessante producten: