Shark EVO-one 2 helmen: gemakkelijk en comfortabel

Het gebruik van de Shark evo one 2 is favoriet bij zeer veel motorrijders. De helm, Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
die ook op bijvoorbeeld een brommer of een scooter te gebruiken is, heeft dan ook een aantal belangrijke voordelen. Denk dan bijvoorbeeld aan de manier waarop met het kinstuk kan worden omgegaan. Het is gemakkelijk om deze in zijn geheel weg te klappen. Daardoor kan de helm heel comfortabel in gebruik zijn. Dit is niet voor niets een groot voordeel. Wat eerst een integraalhelm was, goed voor motoren, is dan ineens een jethelm, trendy op de scooter. Alle soorten berijders van verschillende soorten voertuigen hebben daardoor veel baat bij het gebruik van juist deze helm. De Shark evo one 2 biedt daarbij ook nog eens enkele andere voordelen die heel belangrijk zijn om mee te wegen in de keuze. 

Hoe werkt de Shark Evo One 2?

Al 4 generaties lang weet Shark zich te ontwikkelen met de systeemhelmen. Deze Shark Evo One 2 staat bekend om de twee in één helm: jet helm én integraal helm. Voor op de snelweg is een jethelm bijvoorbeeld ideaal. Rijd je in een rustige woonwijk, dan kun je ervoor kiezen om de integraal helm van de Evo One 2 Shark te gebruiken. Dit werkt heel simpel. In één handbeweging tover je het model Jethelm om tot een integraalhelm.

Het kinstuk van de Evo One 2 Shark valt aerodynamisch weg in de helmschaal. Dit houdt in dat de helm kortgezegd gestroomlijnd is. Praktisch gezien betekent dit minder tegenwind wanneer je hoge snelheden rijdt. Wel zo prettig.

Shark Evo One 2: materiaal en veiligheid

Voor de optimale veiligheid is het juiste materiaal van groot belang. Niet voor niets is het materiaal in de loop der jaren verbeterd. De buitenschaal van de Shark Evo One 2 is gemaakt van thermoplastische materiaal. Dit materiaal is onder hoge druk uitgehard.

Veiligheid staat altijd voorop. Om die reden is de sluiting van het kinstuk verbeterd dankzij het micro lock buckle systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat het kinstuk beter aansluit dan ooit tevoren. Daarnaast is het kinstuk in één handbeweging boven op de helm. Het verbeterde baseplate zorgt voor een optimale beweging en is daarnaast minder schadegevoelig. Dit betekent langer plezier van de Evo One 2 Shark.

> Tot wel 40% korting: Shark Evojet Blank & Shark Nano Blank!

Voordelen van Pinlock Lens

De lens van de Shark Evo One 2 is voorzien van hoogwaardig Pinlock vizier. Een Pinlock systeem wordt aan de binnenkant van het vizier geplaatst. Op deze manier heb je een dubbel vizier. Wat dit oplevert? Het temperatuurverschil tussen de binnenkant en buitenkant van het vizier neemt dusdanig af, dat een beslagen vizier onmogelijk is.

Een Pinlock vizier in de Shark Evo One 2 brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Extra breed vizier
 • Anti-condens
 • 100% zicht
 • Inclusief zonnevisier
 • Anti-kraslaag

EasyFit systeem: geschikt voor brillen

Draag je een bril, dan kom je in je zoektocht naar motorhelmen regelmatig helmen tegen die niet geschikt zijn voor brillen. De Shark Evo One 2 is daarentegen prima geschikt voor brillen. Het EasyFit systeem zorgt voor optimaal comfort voor motorrijders met bril.

Wil je een zonnebril dragen tijdens het autorijden? Dit kan handig zijn wanneer je een zonnebril op sterkte hebt. De Shark Evo One 2 is daarnaast voorzien van een zonnevizier met een anti-kraslaag.

Producteigenschappen Shark Evo One 2

De Shark Evo One 2 helm levert allerlei voordelen op. Als motorrijder kun je verzekert zijn van een ideale motorhelm. En daardoor veel rijplezier. Speciaal voor jou zetten we alle producteigenschappen op een rijtje:

 • ECE 22.05 goedkeuring
 • Thermoplastic buitenschaal
 • 2 maten schaal (XS-M en L-XL)
 • Helder antikrasvizier
 • Ingebouwd antikras zonnevizier
 • Quick release viziersysteem (chin guard locking systeem)
 • Easyfit systeem (uitsparing voor bril)
 • Kinband met microlock snelsluiting
 • Wasbare binnenvoering (30 graden)
 • Voorbereid voor Sharktooth communicatiesysteem
 • Inclusief Pinlock
 • 1.650 kilogram
 • 5 jaar garantie

Shark helmen: 30 jaar innovatie

Ruim 30 jaar produceert het Franse merk Shark de meest innovatieve helmen. Ervaren motorrijders kunnen beamen dat de nieuwste technologieën een verademing zijn tijdens de motorrit. Shark streeft naar het hoogste level van comfort, veiligheid en innovatie.

De ruim 30 jaar innovatie is duidelijk te zien in de Shark Evo One 2. Vanuit het hoofdkwartier in Marseille en de eigen fabrieken worden de nieuwste uitvindingen toegepast. In maar liefst 80 landen worden de Shark helmen verkocht en met plezier gebruikt.

> Verzending = gratis: Bekijk ook onze Shark Evo One 2 Lithion helm!

Hoe reinig je de binnenkant van een helm?

Het is belangrijk om je helm goed schoon te maken. Dit geldt voor elke type helm, ook de  moet je regelmatig schoonmaken. Dit is goed voor:

 • Het voorkomen van vieze luchtjes
 • Het tegengaan van bacteriën
 • Een lekker frisse helm

Allereerst gebruik je warm water om de binnenkant van de helm te reinigen. Vervolgens kun je de binnenkant met lichte shampoo insoppen en uitspoelen. Gebruik hiervoor geen agressieve shampoo want dan zul je na een aantal wasbeurten de kwaliteit van de binnenkant achteruit zien gaan. Spoel de helm heel goed uit, het is beter om iets te lang te spoelen dan iets te kort. Ten slotte wil je de helm laten drogen, doe dit in een langzaam tempo en nooit met hoge temperaturen.

> Bekijk ook deze modellen:

Blogs: Handige tips

De verschillen tussen helmen: