Motorhelm voor kinderen? Altijd de juiste fit

Lange ritjes maken op je motor, met je kleine achterop? Of je kind zijn eerste crossmotor Lees door

Van laag naar hoog sorteren

3 producten in totaal

Filteren
 1. VINZ Magic Kinderhelm - Licht Blauw VINZ Magic Kinderhelm - Licht Blauw
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 79,95 Vanaf 59,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 2. VINZ Magic Kinderhelm - Roze VINZ Magic Kinderhelm - Roze
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 79,95 Vanaf 59,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
 3. VINZ Magic Kinderhelm - Mat Zwart VINZ Magic Kinderhelm - Mat Zwart
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs 79,95 Vanaf 59,95
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

3 producten in totaal

Filteren
geven en samen op pad gaan? Het is de perfecte manier om samen tijd door te brengen. Dan is het wel belangrijk om je kind goed te beschermen. Een motorhelm die door kinderen gedragen wordt, moet natuurlijk wel volledig veilig zijn. Bij ons vind je verschillende motorhelmen voor kinderen, geschikt voor uiteenlopende rijstijlen. Ontdek hier welk model jij nodig hebt.

Wat is het verschil tussen een normale motorhelm en een kinderhelm?

Er wordt vaak gedacht dat een motorhelm voor kinderen gewoon een kleinere helm is. Toch zit er een groter verschil tussen helmen voor volwassenen en kinderhelmen. Een helm voor kinderen is van lichtere materialen gemaakt. Kleine kinderen hebben nog niet voldoende kracht in hun nek om een normale helm te ondersteunen. Een motorhelm voor volwassenen zal de nekspieren dan te veel belasten.

Natuurlijk voldoet iedere kinder motorhelm wel aan alle veiligheidseisen. Alle helmen in onze collectie zijn voorzien van het ECE 22.06 keurmerk. Ze zijn dus getest op de nieuwste normen voor motorhelmen en bieden de beste bescherming.

Soorten motorhelmen voor kinderen

Bij ons heb je de keuze uit verschillende soorten motorhelmen voor kinderen. Deze hebben allemaal een andere vorm en bieden daardoor net wat ander comfort. Ze zijn allemaal veilig, maar hebben zo hun eigen voor- en nadelen:

 • Integraalhelm: bedekt het volledige gezicht en houdt daardoor veel geluid tegen. Deze helmen zijn wel groot en voelen erg warm aan, zeker in de zomer.
 • Jethelm: helmen met een open kin. Daardoor beschermen ze het gezicht iets minder goed tegen opspattende steentjes en laten ze meer geluiden door, maar ze voelen wel aanzienlijk koeler aan.
 • Systeemhelm: heeft een opklapbaar kinstuk en kan zowel als integraalhelm als jethelm gedragen worden. De helm laat wel meer geluid door en is zwaarder dan een normale integraalhelm.

Welke maat motor helm voor kinderen heb je nodig?

Het is altijd belangrijk dat een motorhelm goed past, maar voor kinderen is dat nog belangrijker. Een helm met een slechte pasvorm kan de nek en het hoofd te veel belasten. Meet daarom altijd het hoofd op. Dat doe je door de omtrek op te meten, op 2,5 centimeter boven de wenkbrauwen. Dit getal in centimeters bepaalt de maat. Bekijk eventueel onze matentabel om zeker de juiste kinderhelm te kopen.

Kinder motorhelmen in verschillende materialen

Het materiaal van een motorhelm heeft veel invloed op het draagcomfort. Dit zijn de belangrijkste materialen om te kennen:

 • Carbon: een zeer licht materiaal met een lange levensduur, maar ook een prijzigere optie.
 • Glasvezel: ook licht en comfortabel en zeer goed bestand tegen de weersinvloeden, met een wat minder lange levensduur dan carbon.
 • Polycarbonaat: de meest voordelige optie die wel wat zwaarder aanvoelt en de kortste levensduur heeft.

Wanneer moet een motorhelm voor kinderen vervangen worden?

Veiligheid is het belangrijkste op de motor. Daarom is het goed om te weten wanneer een motorhelm die kinderen dragen vervangen moet worden. Gemiddeld hebben deze helmen een levensduur van 5 jaar. Dit kan per materiaal iets verschillen. Zo gaat polycarbonaat misschien wat korter mee, terwijl gasvezel en carbon tot wel 7 jaar lang bescherming bieden.

Dat verandert wanneer de kinderhelm gevallen is. Dat kan natuurlijk bij een ongeluk zijn, maar ook wanneer je de helm gewoon op de grond laat vallen. Helmen zijn ontwikkeld om één keer een harde klap op te vangen. Daarna ben je niet verzekerd van de beste bescherming. Ben je dus gevallen op de motor of is de helm van de tafel op de grond gevallen? Koop dan direct een nieuwe motorhelm voor je kind.

Veelgestelde vragen

Wat is het maximale gewicht voor een kinderhelm?

Een goede richtlijn is dat een motorhelm die kinderen dragen niet meer dan 1/25e van hun gewicht mag wegen. Deel het gewicht van je kind dus door 25. Het getal dat je dan krijgt, is het maximale gewicht voor de motorhelm. Bij iedere motorhelm voor kinderen staat het gewicht aangegeven om je keuze makkelijker te maken.

Wat is het beste materiaal voor een kinderhelm?

Alle materialen zijn veilig voor kinderen. Carbon en glasvezel hebben als voordeel dat ze erg licht zijn. Hierdoor zijn ze niet snel te zwaar voor kleintjes. Polycarbonaat is een goedkopere optie, maar wel zwaarder. De levensduur is korter, maar voor kinderen is dat minder belangrijk. Zij ontgroeien een helm toch binnen een paar jaar.

Hoe duur is een kinder motorhelm?

De prijs van een nieuwe motorhelm voor je kind is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het materiaal een grote rol in het prijskaartje. Ook het type helm heeft invloed op de prijs. Bij ons kun je al vanaf € 70,- een mooie motorhelm voor je kind vinden.

Wat is beter: een integraalhelm of een jethelm?

Het ligt echt aan je eigen voorkeuren en rijstijl welke soort helm de beste is. Ga je vaak offroaden met je kind? Dan is een integraalhelm een goede keuze. Deze biedt net wat meer bescherming in ruigere gebieden. Voor lange tochten in de zomer is een systeemhelm juist prettig dankzij de veelzijdigheid. Een jethelm is hip en luchtig en daardoor ideaal voor zomerse tochtjes door de stad.

Zijn alle kinderhelmen veilig?

De veiligheid van je kind staat natuurlijk voorop. Daarom zijn alle helmen in onze winkel voorzien van het ECE 22.06 keurmerk. Dit betekent dat ze aan de nieuwste en meest strenge veiligheidseisen voldoen. Zo ben je ervan verzekerd dat je kleine goed beschermd is op de motor.