Caberg Jackal Helmen: gratis bezorgd in 24 uur

De Caberg Jackal helm is een integraalhelm. Deze helm staat bekend om zijn eigentijdse design. Denk Lees door

Set Ascending Direction

1 Item

Filter
per page
Set Ascending Direction

1 Item

Filter
per page
bijvoorbeeld aan de achterspoiler en de windvanger die erop gemonteerd zijn. De Caberg Jackal helm zit erg comfortabel. 

Caberg Jackal: de voordelen

De Caberg Jackal is de opvolger van de Caberg Stunt helm. Of je nu een helm zoekt voor dagelijks gebruik of voor lange afstanden, de Caberg Jackal helm is voor beide doeleinden geschikt. Hieronder staan een aantal voordelen van de Jackal helm van Caberg beschreven:

 • Beschikt over keurmerk ECE 22.05
 • Zonnevizier
 • Microlock snelsluiting
 • Uitneembaar neusscherm
 • Gemakkelijk communicatie aan te brengen

De helm is erg gelief onder zowel scooter- als motorrijders. Dit maakt het een zeer breed inzetbaar model. Ook is de helm voorzien van het ECE 22.05 keurmerk. Dit betekent dat de Caberg Jackal helm voldoet aan de veiligheidseisen en dus toegestaan is op alle Europese wegen.

Standaard vizier én zonnevizier

Zon of geen zon, de Caberg Jackal helm is op alle weersomstandigheden voorbereid. De Caberg Jackal is een full face helm, wat inhoudt dat het hele gezicht bedekt wordt. De helm is voorzien van 2 viziers:

 • Transparant vizier
 • Geïntegreerd zonnevizier

De Caberg Jackal heeft een geïntegreerd zonnevizier DVT (Doubele Visor Tech) dat superhandig te bedienen is. Aan de linkerkant van de helm zit de bediening van het zonnevizier, heel subtiel weggewerkt. Beide vizieren zijn voorzien van een antikras-laag. Het standaard vizier heeft een breed vizier, het zonnevizier is daarentegen minder breed, maar zorgt vooralsnog voor een prima zicht wanneer de zon fel schijnt.

Het transparante vizier is voorzien met een quick release mechanisme. Op deze manier kan een lens eenvoudig vervangen worden. De Caberg Jackal helm wordt niet standaard geleverd met een Pinlock vizier. Dit Pinlock vizier zorgt voor een optimale anti-condens lens. Wel is het mogelijk deze Pinlock vizier erbij te bestellen, want de Caberg Jackal helm is voorbereid op een Pinlock vizier.

Caberg Jackal: helmschaal = polycarbonaat

De buitenschaal van de Caberg Jackal is gemaakt van polycarbonaat. De binnenschaal wordt ondersteund door EPS foam, wat voor een optimale schokdemping zorgt. Om de veiligheid volledig te optimaliseren is de Caberg Jackal helm voorzien van een micrometic buckle kindbandsluiting. Deze kinband is verstelbaar, wat het gebruikersgemak aanzienlijk verbetert. In een handomdraai is de kinband los te koppelen.

Perfecte binnenvoering en ventilatie

De binnenvoering van de Caberg Jackal helm is volledig uitneembaar en wasbaar. De stof is gemaakt van hypoallergene stof en ademt optimaal. Transpireer je snel of ga je regelmatig in de zomer op pad? Dan is deze helm ideaal met zijn 3 ventilatiekanalen. Frisse luchttoevoer is fijn, maar wat deze helm nog beter maakt, is de afvoerkanalen voor warme lucht. Zo is de Caberg Jackal helm voorzien van een perfect ventilatiesysteem.

Caberg Jackal helm: Windvanger in het kinstuk

De Caberg Jackal helm is van vele moderne snufjes voorzien. Zo beschikt de helm over een ventilatiesysteem, een zonnevizier en een microlock kinband met snelsluiting. Hierdoor is de helm zeer gewild bij meerdere type rijders. De integraalhelm omsluit daarnaast het hele gezicht inclusief de kin.

 • Ventilatiesysteem
 • Zonnevizier
 • Microlock snelsluiting

Naast deze specificaties beschikt de Jackal integraalhelm van Caberg ook over een kinstuk met een windvanger. Dit heeft meerdere voordelen. Eén van deze voordelen is dat er minder wind in de helm komt. Hierdoor blijft je gezicht op koude dagen warmer dan bij helmen zonder windvanger. Daarnaast zorgt de windvanger ervoor dat de helm stabieler blijft op hoge snelheid. De wind glijdt namelijk langs de helm en komt niet in de helm. Het gestroomlijnde design laat je door de wind heen zoeven. Doordat de wind langs de helm glijdt door middel van het windstuk, zorgt dit er ook voor dat er minder ruis in de helm is. Hierdoor is de helm stiller en heb je minder snel gehoorbescherming nodig als je op de motor gaat rijden. Nogmaals de voordelen van de windvanger op een rijtje:

 • Je gezicht blijft warmer op koude dagen
 • De helm is stabieler op hoge snelheid
 • De windvanger zorgt voor minder ruis

Met welk slot moet ik mijn motor beveiligen tegen diefstal?

Er zijn veel verschillende soorten sloten, maar welke kun je het beste voor je motor gebruiken? Het is aan te raden om een kettingslot te gebruiken, omdat dit slot aan een vast object kan worden bevestigd. Hierdoor kan een motor niet worden opgetild en worden meegenomen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een schijfremslot. Dit is een slot waar je je motor mee op slot kunt zetten als je het voertuig nog wel in het zicht hebt. Een schijfremslot is compact en daardoor eenvoudig mee te nemen. Een schijfremslot wordt daarom veel gebruikt als je met de motor gaat rijden en een kopje koffie op een terras gaat drinken. Als jouw motor is verzekerd tegen diefstal, is minimaal een ART4 slot vereist. Lees wel altijd eerst goed de voorwaarden van de verzekeraar. Soms kunnen de voorwaarden van elkaar verschillen.

De andere Caberg helmen in ons assortiment:

Relevante blogartikelen omtrent motorhelmen

De verschillen tussen helmen: