Scorpion EXO 920 kopen: morgen bezorgd!

Als je op zoek bent naar een systeemhelm, dan is een Scorpion EXO 920 systeemhelm een Lees door

Set Ascending Direction

4 producten in totaal

Filter
per page
Set Ascending Direction

4 producten in totaal

Filter
per page
uitstekende keuze. Dit komt omdat een EXO 920 helm van Scorpion er niet alleen mooi uitziet, maar ook over moderne technieken beschikt. Deze moderne technieken zijn terug te zien in het vizier, die Pinlock voorbereid is. Het Pinlock vizier wordt standaard meegeleverd, waardoor deze gelijk kan worden gemonteerd als de helm is bezorgd. Een Pinlock vizier zorgt ervoor dat het vizier van de helm niet meer kan beslaan. Hierdoor hou je altijd een optimaal zicht op de omgeving en het overige verkeer. Als je deze Scorpion 920 systeemhelm op werkdagen bestelt, kun je de helm al binnen 24 uur bij jou thuis verwachten. Door moderne technieken kan jouw order namelijk snel worden verwerkt.

Bekijk eens deze Scorpion EXO 920 modellen:

Scorpion EXO 920 helm: De levensduur van een systeemhelm

De levensduur van een systeemhelm ligt aan meerdere factoren. Allereerst is de buitenschaal een belangrijke factor in het aantal jaren dat een helm meegaat. Zo verschilt een helm met een buitenschaal van polycarbonaat met een helm gemaakt van glasvezel. Bekijk hieronder de verschillende soorten helmschalen en het aantal jaren dat de helmen meegaan:

  • Polycarbonaat: tot ongeveer 3 jaar na productiedatum;
  • Polyamide: tot ongeveer 5 jaar na productiedatum;
  • Thermo hardend materiaal: tot ongeveer 10 jaar na productiedatum.

Daarnaast zijn er andere invloeden die de levensduur van de helm kunnen veranderen. Een voorbeeld hiervan is of een helm intensief wordt gebruikt. Als een helm intensief wordt gebruikt, slijt de helm namelijk eerder. Ook kan het zijn dat een helm vaak is gevallen of bij een ongeluk betrokken is geweest. Hierdoor hoeft er geen zichtbare schade te zijn ontstaan, maar de binnenschaal kan hierdoor wel beschadigd zijn. De veiligheid kan daardoor niet worden gewaarborgd. Als een helm veel is gevallen, is het daarom aan te raden om een nieuwe helm aan te schaffen.

  • Bij intensief gebruik kan een helm eerder slijten
  • Als een helm is gevallen, kan zowel zichtbare als onzichtbare schade ontstaan

> Helm kopen? Nu tot wel 40% korting! Ook een carbon helm.

Kan ik een helm tweedehands kopen?

Zoals hiervoor benoemd, kan er bij een helm zowel zichtbare als onzichtbare schade ontstaan. Bij onzichtbare schade lijkt de helm 100% in orde, maar in werkelijkheid is dit niet zo. Het is daarom zeer af te raden om een helm tweedehands te kopen. Je weet immers nooit wat er met een helm is gebeurd. Een helm kan nieuw in de verpakking zitten, maar uit iemand zijn handen zijn gevallen. De binnenschaal kan hierdoor beschadigd zijn, zodat de helm niet meer de juiste bescherming biedt. Daarnaast kan de binnenvoering van een helm bacteriën bevatten. Als de vorige eigenaar van de helm de binnenvoering nooit heeft gewassen, dan kan dit een broeinest van bacteriën zijn geworden. Het is daarom aan te raden om te allen tijde een nieuwe helm aan te schaffen in plaats van een tweedehands helm.

  • Kan onzichtbare schade zijn ontstaan
  • Binnenvoering kan broeinest van bacteriën zijn
Bekijk ook onze andere helmen: