Scooterhelm kopen: gratis verzending!

Prioriteit nummer 1 bij het kopen van een helm voor een scooter is veiligheid, maar dat Lees door

Sorteren

145 producten in totaal

Pagina
Filteren
 1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 2. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 3. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 4. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 5. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 6. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 7. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 8. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 9. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 10. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

145 producten in totaal

Pagina
Filteren

ze er kek uitzien is minstens zo belangrijk. Behaal coolheidspunten door een kek model uit te zoeken in onze webshop. Jouw scooterhelm wacht op je. Wat het kekke uiterlijk betreft, slaat ons aanbod met scooterhelmen de spijker op de kop. Kies uit ons aanbod van ruim 200+ helmen met ECE keurmerk je favoriete scooterhelm. Bestel je vóór 23:59 op een werkdag, dan heb je je scooter helm de volgende dag al in huis!

Een veelvoorkomende vraag: hoe lang gaat een scooterhelm mee?

Een veelvoorkomende vraag bij het kopen van een scooterhelm is: hoe lang gaat een helm mee voordat ik een nieuwe helm moet aanschaffen? Het antwoord is dat dit nooit vast ligt. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de levensduur van een scooter helm. Als een scooterhelm beschadigt, dan is deze niet meer geschikt voor gebruik. Dit kan gebeuren wanneer je een ongeluk hebt gehad bijvoorbeeld.

 • Valschade aan de scooterhelm
  Wanneer een helm voor een scooter beschadigt raakt door een ongeluk, wordt het gebruik hiervan niet meer veilig bevonden. Maar ook wanneer de scooter helm uit je handen valt, kun je de scooter helm beter niet meer gebruiken. De schade aan de scooterhelm hoeft niet zichtbaar te zijn. Van binnen kunnen er micro-beschadigingen optreden die de bescherming van een helm scooter in gevaar brengt.
 • Een scooterhelm met schade door slijtage
  Soms komt het voor dat scooter helmen kapot gaan zonder dat het jouw schuld is. Ook kan een scooterhelm gebreken gaan vertonen door slijtage. Vaak komt dit voor eigen rekening. Maar niet in alle gevallen. Wanneer de stof aan de binnenzijde van je scooter helm losraakt, en het komt niet door slijtage of door eigen schuld, dan valt het onder de fabrieksgarantie. Afhankelijk van het merk scooterhelm kan de fabrieksgarantie voor een scooterhelm wel oplopen tot 5 jaar.

> Motorhelm of pilotenhelm kopen: Verzending = gratis!

Een goedkope scooterhelm aanschaffen, waar let ik op?

1. Het type scooterhelm
Bepaal voor het aankopen welk type scooterhelm de voorkeur geniet. Maak een keuze uit de volgende type scooterhelmen:

Er zijn verschillende opties wanneer je op zoek bent naar een scooterhelm. Kies je voor een integraal scooterhelm, dan kies je voor een gesloten helmschaal. Deze biedt goede bescherming. Kies je voor een jetversie als scooterhelm? Dan kies je voor een helm waarbij het kinstuk ontbreekt. Het grote voordeel is dat deze scooterhelm open is. Dit geeft veel gevoel van vrijheid. Het is ook een optie om deze twee helmen te combineren. Je krijgt dan een systeemhelm. Deze scooterhelm bestaat uit een boven- en onderstuk die je los van elkaar kunt bewegen. Bij deze helm is het mogelijk het kinstuk eenvoudig te openen. Dit is handig zodat je tijdens een tijdens een korte stop de helm niet meer in het geheel hoeft af te nemen. Dit is bij een scooter helm wel het geval.

> Bekijk hier de scooterhelmen met zonnevizier of de snorfietshelm: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

2. Het gebruik van de helm
Bepaal wat voor type bestuurder je bent. Dan kan je aan de hand daarvan een keuze maken wanneer je een helm voor de scooter koopt. Rijd je bijvoorbeeld meer in de stad, dan is een jethelm of een fashionhelm een goede optie. Rijd je langere afstanden dan is een integraalhelm wellicht meer geschikt.

3. Keurmerk van de helm
Wil je deelnemen aan het verkeer op een scooter, motor of brommer. Dan dien je een helm te dragen die is voorzien van een ECE-keurmerk. Elke scooter helm die je vindt op onze website is onderworpen aan veiligheidstests. Slaagt een scooterhelm voor de test, dan is deze goedgekeurd voor gebruik op de Europese wegen en krijgt de scooter helm het ECE 22.05 keurmerk. 

4. Juiste maat
Het is belangrijk om een scooterhelm te kopen die goed zit. Te veel of te weinig ruimte tussen het hoofd en de binnenschaal van de helm kan irriteren. Om een helmmaat te bepalen, kan je gebruikmaken van onze matentabel. Daarmee kan je eenvoudig zelf uitzoeken wat je scooterhelm maat is. Het enige wat je nodig hebt, is een meetlint.

5. Koop geen tweedehands scooter helm
Wij raden het af om een tweedehands scooterhelm te kopen. Dit doen wij omdat er nooit met zekerheid gezegd kan worden of de helm eerder is gevallen en in die zin schade heeft opgelopen.

> Scorpion Exo helmen kopen, waaronder de Scorpion 920 en de Scorpion 390 helm: Vandaag besteld = morgen in huis!

Verschillende materialen scooterhelmen

Scooterhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Maar er zijn ook verschillende scooterhelm materialen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er:

 • Carbon scooterhelmen
 • Polycarbonaat scooterhelmen
 • Fiberglass scooterhelmen

Voordelen van een carbon scooterhelm

Een carbon scooterhelm heeft meerdere voordelen. Zo zijn deze scooterhelmen licht, maar zeer stevig. Door de stevigheid heeft dit materiaal een uitstekende schokabsorptie. Daarnaast hebben ze ook nog eens een lange levensduur. Een scooterhelm van carbon is:

 • Licht en comfortabel
 • Stevig en goede schokabsorptie
 • 10 jaar garantie
 • Kunnen goed tegen weersinvloeden

> Bescherm ook je scooter tegen weersomstandigheden, met een beschermhoes scooter!

Voordelen van een polycarbonaat scooterhelm

Een polycarbonaat scooterhelm komt erg veel voor. Het voordeel van polycarbonaat is namelijk dat dit veel sneller is te produceren. Hierdoor zijn scooterhelmen van dit materiaal ook een stuk goedkoper in de prijs. Ze gaan gemiddeld 5 jaar mee. Hierdoor kun je meerdere jaren van je scooter helm genieten. Een scooterhelm van polycarbonaat is:

 • Snel te produceren
 • Lage aanschafprijs
 • Levensduur van 5 jaar

Voordelen van fiberglass scooterhelm

Fiberglass scooterhelmen, ook wel bekend als glasvezel scooterhelmen, vallen onder de composiet helmen. Het voordeel van deze type scooterhelmen is deze helmen zeer licht zijn. Hierdoor zijn ze uitermate comfortabel. Daarnaast hebben ze ook een langere levensduur dan polycarbonaat helmen. Een scooterhelm van fiberglass is:

 • Licht in gewicht
 • Zeer comfortabel
 • Lange levensduur
 • Goed bestand tegen natuursinvloeden

> Profiteer van de gratis verzending: Schuberth C4 Pro & Sharktooth Prime!

Wat zijn onze voordelen bij het kopen van een scooter helm / benefits of scooter helmets from Helmonline:

 • Vóór 23:59u besteld? = morgen in huis. / delivery of your scooter helmet within 24 hours
 • Gratis bezorging van je nieuwe scooter helmet.  / free delivery
 • ECE keurmerk / all scooter helmets have the ECE label
 • Op al onze scooterhelmen een korting variërend van 10% tot 40% / discounts 10-40% on all scooter helmets

> Lees hier meer over de ervaringen van Helmonline.nl.

Veelgestelde vragen omtrent scooterhelmen:

Welke helm draag je op een scooter?

Zolang een helm maar gekeurd is, mag je met elke helm op een scooter rijden. Welke helm je op een scooter draagt is dus volledig afhankelijk van je smaak en het type scooterrijder dat je bent. Rijd je voornamelijk door de stad. Dan zal het niet nodig zijn om een helm aan te schaffen die je hoofd volledig omsluit.

Waar koop je een scooter helm?

Een scooterhelm koop je gewoon online. Vergelijk de helmen op onze website en bestel de scooterhelm die je het meest aanspreekt op kleur, maat, ergonomie en stijl.

Is een helm verplicht op een scooter?

Alle scooterrijders – bromfietsers en vanaf 1 juli óók snorfietsers – moeten een helm dragen in het verkeer.

Wat kost een helm?

Hoe duur een helm is, is afhankelijk van het materiaal van de helm, de extra’s en de levensduur van de helm. Hoe exclusiever het materiaal, hoe meer extra’s er zijn – denk hierbij aan een scooterhelm met een geïntegreerd zonnevizier – en hoe langer een helm meegaan, hoe meer kosten er gepaard gaan bij de aanschaf van een helm. Veel van onze scooterhelmen zijn gemaakt van polycarbonaat. Materiaal dat snel verwerkbaar is. Omdat je scooterhelm snel klaar is, zijn de productiekosten laag. Dat werkt door in de prijs van de helm.

Hoe hard mag je op een scooter zonder helm?

Vanaf 1 juli zullen snorfietsers ook een helm moeten dragen in het verkeer. Net als bromfietsers dan nu al moeten. Het is af te raden plaats te nemen op een scooter zonder helm.

Waar moet een scooterhelm aan voldoen?

Belangrijk bij de aanschaf van een helm is dat je let op het keurmerk. Deze dient aanwezig te zijn op de kinriem van de helm en is herkenbaar aan de letter E met daarachter een nummer. Wanneer er een keurmerk aanwezig is, weet je dat de helm een veiligheidskeuring goed heeft doorstaan.

Overige vragen

Verschil in helmen:

> Scooterhelm kopen? Bekijk ons brede assortiment aan helmen en accessoires. Warm blijven tijdens de koude dagen? Bestel een beenkleed scooter.

Hoeveel kleuren scooterhelmen hebben jullie in het assortiment?

Wij hebben 15+ kleuren scooterhelmen in ons assortiment. Bekijk de scooterhelmen in de webshop en ontdek de kleur die bij jou past.

Worden de scooterhelmen gratis verzonden?

Ja, scooterhelmen worden gratis verzonden. Voor ons hele assortiment geldt gratis verzending.

Wat als de scooterhelm niet past?

Je hebt 14 dagen bedenktermijn nadat je de scooterhelm ontvangen hebt. Nadat wij de scooterhelm weer ontvangen hebben, krijg je binnen 5 werkdagen je geld terug.