• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Scooterhelm kopen: gratis verzending!

Bestel een helm vóór 23.59 uur = volgende dag in huis. Maak profijt van de vele voordelen van het kopen van een scooterhelm bij Helmonline.

Artikelen 1 tot 32 van 153 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 32 van 153 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Profiteer van ruim 200+ helmen op voorraad en de scherpe prijzen. Alle helmen zijn ECE goedgekeurd en voldoen hierdoor aan de standaardeisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Koop een helm voor op de scooter bij Helmonline, geniet van een veilige rit op een scooter of motor.

Een veelvoorkomende vraag: Hoe lang gaat een scooterhelm mee?

Een belangrijke vraag bij het kopen van een scooterhelm is: hoe lang gaat een helm mee voordat ik een nieuwe helm moet aanschaffen? Het antwoord is dat dit nooit vast ligt. De algemene houdbaarheidsdatum van ECE goedgekeurde scooterhelm is vijf jaar. Maar er zijn veel factoren die van invloed zijn. Als een scooterhelm beschadigd raakt bij een ongeval, dan is deze niet meer geschikt voor gebruik. Ook bij valschade is dit het geval. De schade hoeft niet eens zichtbaar te zijn, maar de scooterhelm is intern verzwakt. Daarnaast is het materiaal waarvan de helm is gemaakt ook van invloed op de levensduur:

 • Polycarbonaat 3 jaar 
 • Polyamide 5 jaar 
 • Thermohardend 10 jaar

Een goedkope scooterhelm aanschaffen, waar let ik op?

1. Het type scooterhelm
Bepaal voor het aankopen welk type helm de voorkeur geniet. Maak een keuze uit de volgende type scooterhelmen:

De helmen verschillen qua uiterlijk en veiligheid. Bekijk hier de scooterhelmen met zonnevizier.

2. Het gebruik van de helm
Bepaal wat voor type bestuurder u bent. Dan kunt u aan de hand daarvan een keuze maken wanneer u een helm voor de scooter koopt. Rijdt u bijvoorbeeld meer in de stad, dan is een jethelm of een fashionhelm een goede optie. Rijd u vaak een lange afstand over de snelweg? Dan is een systeemhelm of integraalhelm een betere optie met het oogpunt op veiligheid.

3. Keurmerk van de helm
Bij het kopen van een helm voor de scooter is het verstandig om te controleren of het ECE 22.05 keurmerk aanwezig is. Dit keurmerk geeft namelijk aan dat de helmen goedgekeurd zijn om op de openbare weg te gebruiken. Daarnaast is er de garantie dat de scooterhelm aan alle veiligheidseisen voldoet.

4. Juiste maat
Het is belangrijk om een scooterhelm te kopen die goed zit. Een te ruime of te kleine helm kan geen optimale veiligheid bieden. Te veel of te weinig ruimte tussen het hoofd en de binnenschaal van de helm kan vervelende situaties veroorzaken. Bij te veel ruimte kan de bestuurder tijdens een ongeval tegen de binnenkant van de helm klappen. Een te krappe scooterhelm zorgt voor druk op het voorhoofd van de bestuurder. Overigens is het in het begin niet erg als de helm een beetje krap zit, deze moet zich altijd vormen naar het hoofd. Om uw helmmaat te bepalen kunt u gebruik maken van onze matentabel. Daarmee kunt u eenvoudig zelf uitzoeken wat uw maat is. Het enige wat u nodig heeft is een meetlint.

5. Koop geen tweedehands scooterhelm
Wij raden het af om een tweedehands scooterhelm te kopen. Dit doen wij omdat er nooit met zekerheid gezegd kan worden of de helm eerder is gevallen. Wanneer een helm is gevallen bij bijvoorbeeld een ongeluk dan is de veiligheid van de helm niet meer optimaal.

6. Welk type materiaal
Het laatste waar u op moet letten is het materiaal waarvan de scooterhelm is gemaakt. Per type materiaal verschilt het comfort die de helm heeft. Uiteraard is het altijd mogelijk om meerdere modellen met elkaar te vergelijken om zo tot een keuze te komen voor de ideale scooterhelm. Houd ook rekening met het type model! De Shark Raw helm varieert bijvoorbeeld weer enorm van de Shark Evoline 3 helm. 

Wat zijn de voordelen van een helm online kopen bij Helmonline.nl?

Bekend met de voordelen van Helmonline? Maak gebruik van onderstaande voordelen!

 • Vóór 23:59u besteld? = morgen in huis. 
 • Gratis bezorging van uw nieuwe helm. 
 • 100 dagen retourrecht. Geen probleem als de helm niet goed past. 
 • Alle helmen zijn goedgekeurd voor het ECE keurmerk. 
 • Op al onze scooterhelmen een korting variërend van 10% tot 40% 
 • Met behulp van onze vergelijkingstool kunt u eenvoudig meerdere helmen met elkaar vergelijken. Bekijk ook onze motorhelmen!

> Lees hier meer over de ervaringen van Helmonline.nl.

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen