Welke helm voor een chopper?

Of je ‘m nu solo gebruikt of met een bijrijder. Een chopper rijdt heerlijk en heel relaxed. Bovendien toert de motor soepel, ligt hij aardig in de bochten en zit je lekker laag. Heb jij je hart verpand aan het uiterlijk van de chopper, dan wil je hier uiteraard wél stijlvol op rijden. In ons assortiment vind je helmen die uitstekend passen bij de ergonomie van de ‘custom’ motor.

Ontstaan chopper

Na de Tweede Wereldoorlog konden piloot Irl Baldwin en zijn bemanningsleden niet meer aarden in de maatschappij. De vele bommen die zij wierpen met hun Boeing B17 hadden hun mentale sporen achtergelaten. Als gevolg hiervan richtten ze motorclubs op. Vanwege het lage budget reden ze op afgedankte motoren waar ze de vitale onderdelen afslopen. Zo konden berijders de motor geheel naar eigen smaak aanpassen. Daar komt de term chopper vandaan. Tot de dag van vandaag staat het merk Harley Davidson synoniem voor chopper. Maar in de loop van de jaren zijn er steeds meer merken die choppers verkopen. Eén ding hebben deze ‘custom’ motors gemeen: het sober en over het algemeen kale uiterlijk, gebaseerd op de oorspronkelijke door de motorclub Hells Angels bedachte stijl.

Ergonomische houding op chopper

Het fijne van een chopper is dat je zelf in de hand hebt hoe de motor ergonomisch aansluit. De zithouding van een chopper kun je namelijk altijd aanpassen. Zo is het mogelijk de houding bij te stellen door:

  • het zadel aan te passen;
  • het stuur te wijzigen;
  • of de voetsteunen te verplaatsen.

Vooruitgang voor je zithouding boek je bijvoorbeeld door het plaatsen van een lager en breder stuur en een kwaliteitszadel. Een chopper wordt ook wel een buikschuiver genoemd. Dit komt omdat je romp veel direct contact maakt met de zitting.

Jethelmen populair voor op choppers

Jethelmen zijn vaak een favoriete helm voor ieder die op een chopper rijdt. Dit komt omdat het uiterlijk van een jethelm uitstekend bij de authentieke look van een chopper past. In ons assortiment vind je vele jethelmen met ieder een eigen look. Ga je voor een print? Of kies je liever voor een jethelm uitgevoerd in effen zwart? Ga je voor glimmend, mat of kies je voor een leatherlook? Je merkt het al. Wanneer je op zoek bent naar een jethelm voor je chopper, heb je keuze te over.

Maak je aardig wat kilometers en tik je een aardige snelheid aan? Dan is het aan te raden te kiezen voor een systeemhelm. Zo sla je twee vliegen in één klapt. Je hebt de bescherming van een integraalhelm en de voordelen van een jethelm. Met groots gemak klap je het vizier open, zodat je volledig zicht krijgt en de wind in je gezicht voelt. Ervaar het zelf met jouw ideale helm voor je chopper.