Voor- en nadelen van fashionhelmen op een rijtje

Het is altijd aan te raden om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen en daarbij rekening te houden met de wijze van gebruik van de helm. Het gebruiksdoel van een helm, bijvoorbeeld rijden over snelwegen of in het centrum van een grote stad kan bepalend zijn bij het maken van een keuze.

Een fashionhelm wordt gekenmerkt door de vormgeving en het is dan ook het design in combinatie met de eigenschappen die de basis vormen voor de voordelen en nadelen. Door met alle aspecten rekening te houden, kan de beste keuze worden gemaakt, waarbij uiteraard de keuze op een fashionhelm kan vallen.

Voordelen fashionhelm

Het vrije zicht dat geboden wordt bij het dragen van fashionhelmen is een van de grote praktische voordelen. Doordat het gezichtsveld niet wordt belemmerd, zoals bij andere helmsoorten wel het geval kan zijn, kan er tijdens het rijden een goed beeld worden verkregen van de omgeving.

Het vrije gezichtsveld wordt geboden doordat er sprake is van een open helm. Het gezicht wordt verder niet beschermd, want er is bijvoorbeeld geen sprake van een kinstuk. Een fashionhelm omsluit het hoofd tot over de oren en bedekt een deel van het voorhoofd. Fashionhelmen zijn moderne helmen en ook dat is uiteraard een voordeel, want het is een type helm dat gekenmerkt wordt door hippe en trendy eigenschappen.

Een ander voordeel is dat er eenvoudig met een bril op kan worden gereden. Voor brildragers is dit type helm dan ook zeker een uitkomst. Dat een bril gemakkelijk kan worden gedragen tijdens het rijden, komt weer door het ontwerp, waarbij het model het gezicht vrijlaat en er geen belemmering is om een bril te dragen.

Fashionhelmen hebben qua uiterlijk overeenkomsten met jethelmen, waarbij er bij een fashionhelm het verschil is dat er doorgaans een vizier van toepassing is. Dat biedt uiteraard weer het voordeel dat er sprake is van enige bescherming voor de ogen bij bepaalde weersomstandigheden, zoals wind, zon en regen. Verder bieden fashionhelmen het voordeel dat deze doorgaans in de buddyseat van een scooter kunnen worden opgeborgen.

  • Vrij gezichtsveld
  • Hip en trendy
  • Geschikt voor brildragers
  • Bescherming door vizier
  • Past doorgaans in buddyseat

Er zijn meerdere voordelen op te noemen die gekoppeld kunnen worden aan fashionhelmen, want ook het ruime aanbod in modellen, kleuren, designs, merken en prijzen is een voordeel. De grote variatie maakt het namelijk mogelijk om met persoonlijke voorkeuren rekening te houden bij het maken van een keuze. Wist je dat er ook fashion helmen zonder vizier bestaan?

Scooterhelmen

VINZ Stelvio - Mat Mint Groen
VINZ Stelvio - Mat Mint Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 99,95 Vanaf € 79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Nano Crystal Blank - Roze
Shark Nano Crystal Blank - Roze
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 279,99 Vanaf € 179,00
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
VINZ Stelvio - Grijs
VINZ Stelvio - Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 99,95 Vanaf € 79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Nadelen fashionhelm

Daar waar voordelen zijn te benoemen, geldt dat er ook sprake kan zijn van nadelen met betrekking tot fashionhelmen. De nadelen hebben net als de voordelen onder meer betrekking op het ontwerp en model. Het ontbreken van een kinstuk maakt namelijk dat het gezicht in vergelijking met een integraalhelm minder goed beschermd is. Tevens is een fashionhelm vaak minder geruisloos door de vormgeving en ook zal er ondanks het vizier toch hinder kunnen worden ondervonden als er sprake is van een harde wind. Om geen hinder te ondervinden van windruis als er met hoge snelheid wordt gereden, bestaat de mogelijkheid om oordoppen in te doen.

Het is belangrijk dat een fashionhelm in de juiste maat wordt gekocht. Als dit type helm namelijk niet strak om het hoofd zit, dan bestaat de mogelijkheid dat bij hoge snelheid de helm omhoog wordt getild. Bij een helm met een kinstuk zal dat bijvoorbeeld minder snel gebeuren.

• Geen kinbescherming
• Windruis
• Bij hoge snelheid naar achteren schuiven
• Hinder van weersomstandigheden

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen