Shark helmen: bestel vóór 23.59 uur = volgende dag in huis!

Shark helmen (ook wel bekend als Shark helmets) worden gekenmerkt door het unieke design in combinatie Lees door

Sorteren

46 producten

Filteren
 1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 2. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 3. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 4. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 5. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 6. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 7. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

46 producten

Filteren

met de praktische kenmerken en comfortabele eigenschappen. Het Franse merk is op het gebied van motorhelmen uitgegroeid tot een van de marktleiders. De Shark helmen staan bekend om het sportieve en strakke uiterlijk: kies een helm die bij jou past. Vóór 23.59 uur besteld = volgende dag in huis!

De geschiedenis van het merk 'Shark'

Het merk Shark is in 1986 opgericht in Marseille, Frankrijk. Inmiddels bestaat het bedrijf al ruim 30 jaar en is het uitgegroeid tot één van de meeste toonaangevende fabrikanten op het gebied van helmen. 'Shark helmets' is opgericht door twee broers uit Zuid-Frankrijk. Als voormalig professioneel motorcoureurs wisten ze precies wat belangrijk is qua comfort, uitstraling en mate van bescherming van een helm. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 600 werknemers en worden de helmen wereldwijd verkocht.

Visie van Shark: high performance helmen

In 1988 kwam de 1e helm op de markt. De visie van toen geldt nu nog steeds. Zo streven ze het volgende na:

 • high performance helmen op het gebied van comfort
 • voorlopers op het gebied van veiligheidseisen
 • innovatie op het gebied van motorhelmen / motorhelmen branche
 • functie + gebruiksgemak staan hoog in het vaandel

Shark helmets is de eerste fabrikant die qua materiaal gebruik maakte van carbon. De XRC carbon kwam in 1991 op de markt. Elke lijn, elk detail moet volgens Shark een functie en een doel hebben. Zo kijken ze naar trends op het gebied van de mode industrie tot automotive en verwikkelen ze alle bevindingen tot fantastische designs.

Het merk Shark & racen: de échte passie

Shark helmen zijn bekend vanwege het sportieve design. Zo ken je het merk wellicht ook van motorraces. Ze dragen het record van in totaal meer dan 60 wereldkampioenschappen. De feedback van de professionele courers zorgen voor de bekende eigenschappen van Shark helmen: high performance + comfort onder alle omstandigheden.

> Bescherm óók je tweewieler tegen weersomstandigheden met een motorhoes buiten & een scooter zeil.

Onderverdeling van Shark helmen: 5x divisies

De helmen van Shark zijn onder te verdelen in 5 verschillende divisies:

Racing division
De designs van de racing division heb je wellicht wel eens gezien bij de professionele coureurs. De volgende helmen vallen onder de racing division lijn:

Pulse division
Deze sportieve lijn bevat alle moderne wensen op het gebied van comfort & design. De volgende helmen vallen onder pulse division:

Off-road division
De off-road modellijn is geschikt voor liefhebbers van crossmotors en quads. De volgende helmen vallen onder de off-road division:

Discovery division
Deze lijn is het meest geschikt voor mensen die lange afstanden afleggen op een motor of scooter. Het Research & Development team van Shark heeft ervoor gezorgd dat deze helm niet ontzettend stijlvol er uit ziet, maar ook erg makkelijk in gebruik is.

De volgende helmen vallen onder de discovery division:

Metro division:
Deze lijn is bekend vanwege de stijlvolle look & het design. De Metro division helmen zijn erg populair onder scooterliefhebbers. De volgende helmen vallen onder de metro division:

Shark is ruim 30 jaar geleden opgericht door voormalig coureurs. De technologie gaat steeds verder vooruit en dat zie je ook terug in de uitstraling van de helmen. De voormalig racers weten waar de motorrijder waarde aan hecht en dat is niet alleen aan een fantastisch design, maar ook aan comfortabele, technische en praktische eigenschappen.

Shark helm kopen: zo vind je de ideale pasvorm

De pasvorm is een belangrijk punt bij het dragen van een Shark helm. De Shark helmen zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL

Naast de vele mogelijkheden qua pasvorm van de Shark helmets zijn er nog een aantal kenmerken van toepassing. De juiste maat van je helm bereken je in deze maattabel

Bij de helmen lees je meer informatie over het aantal jaren garantie dat er op specifieke helm zit.

> Tot wel 40% korting: Schuberth C4 pro helm & beenkleed scooter!

Waar op letten tijdens het kopen van een Shark helm

Iedere motorrijder of scooterrijder stelt weer andere eisen aan een helm voor wat betreft de uitstraling, praktische eigenschappen en comfortabele kenmerken. Het aanbod van Shark motorhelmen of scooterhelmen is zeer gevarieerd en komt dan ook aan vele wensen tegemoet. 

1. Type model / kleur

Zoals gezegd, kam je met de uitstraling rekening houden doordat onze goedkope Shark motorhelmen in verschillende modellen worden geproduceerd. Ieder Shark model beschikt weer over een aantal unieke kenmerken, waarbij er uiteraard eveneens overeenkomstige eigenschappen aanwezig kunnen zijn. Een Shark helm mat zwart of zwart is overigens een keuze die vaak wordt gemaakt bij het kopen van Shark helmets. Het is echter ook mogelijk voor een andere optie te gaan, bijvoorbeeld voor een matgroene kleur of voor een kleurencombinatie van zwart en oranje.

Kijk bij de verschillende 'division' lijnen van Shark. De 'metro divsion' lijn is erg populair onder scooter- en bromfietsliefhebbers. De sportieve 'racing division' is erg populair onder motorrijders. 

2. Goedkope Shark helmen = aantrekkelijke prijzen

Voor wat betreft de prijs van Shark helmen kom je bij ons voordelig uit. Bovendien verzenden wij alle soorten helmen gratis. Allemaal voordelen waar je rechtstreeks van profiteert. Je kan bij je keuze voor een Shark helm verder rekening houden met de voorkeur voor een bepaald soort vizier en met de wens dat een helm over een gezichtsmasker beschikt. Bestel een goedkope Shark helm bij Helm Online.

3. Heb je de volgende dag een helm nodig?

Geen probleem! Bestel een motorhelm of scooterhelm van Shark voor 23.59 uur = volgende dag in huis. 

Het design is strak, tijdloos en eigentijds, maar de uitstraling varieert per model. Zo kan je met jevoorkeur voor een uitstraling rekening houden en bijvoorbeeld voor een Shark helm gaan die een echt stoer en robuust uiterlijk heeft. Een ander belangrijk aspect voor veel motorrijders is de mogelijkheid om van een communicatiesysteem gebruik te maken. Het is handig als er de nodige voorbereidingen zijn getroffen voor Bluetooth communicatie en dat je een Shark Prime Bluetooth communicatiesysteem kunt aanschaffen in combinatie met de Shark helm van je voorkeur.

Overige merken

Importeur van Shark Helmets

Wij zijn een officiële Shark helmets importeur. Shark is van origine een Frans merk en opgericht door voormalige profs in motorracing. Dit zie je ook terug in het design van de Shark helmets. De Shark helmen kenmerken zich door de sportieve en strakke uitstraling, inclusief luxe snufjes en accessoires.

Wij zijn als Shark importeur trots om deze helmen aan te bieden. Sorteer het aanbod met Shark helmets op basis van prijs, kleur of maat. Deze helmen kan je zowel op de motor als op de scooter gebruiken.

> Bekijk ook eens onze crosshelm en integraal helm: Verzending = gratis!

Veelgestelde vragen rondom Shark helmen

Waar moet je op letten bij het kopen van een Shark helm?

Bij het kopen van iedere helm beoordeel je de helm respectievelijk op comfort, functionaliteit, design en pasvorm. Uiteraard weet je niet hoe de Shark helm van tevoren aansluit op je hoofd. Daarom is het van belang je hoofdomtrek te meten, zodat je weet welke maat Shark helm je nodig hebt.

Hoe strak mag een Shark helm zitten?

Een goede helm zit redelijk strak. Maar het is niet de bedoeling dat je hoofdpijn krijgt. Zorg ervoor dat de helm op zo’n maner aansluit dat je geen druk- of knelpunten voelt. Welke maat Shark helm je nodig hebt hangt af van de omvang van je hoofd. Meet deze op op het breedste punt van je hoofd. Vlak boven de wenkbrauwen en boven de oren. Kies dan de juiste maat Shark helm. Heb je ‘m binnen? Pas hem. Een goede helm voelt als een strakke comfortabele bivakmuts.

Hoe duur is een Shark helm?

Wil je een Shark helm met een bepaald vizier of wil je een helm aanschaffen die je helm als een gezichtsmasker bedekt? Afhankelijk van je wensen kan een Shark helm goedkoper of duurder uitvallen. Wil je een Shark helm aanschaffen? Bedenk dan welk budget je voor de helm over hebt. Voor elk budget vind je bij ons en passende Shark helm.

Welke Shark helm is het beste?

Welke Shark helm het beste is, is afhankelijk van het type motorrijder dat je bent. Houd je van lange afstanden afleggen op een motor? Ben je meer van korte crossritten? Of houd je van toeren in warmere tijden? Voor elke motorrijder heeft het merk Shark een geschikte helm, onderverdeeld in 5 divisies. De één richt zich voornamelijk op comfort en design, de ander meer op eenvoudig gebruik of een stijlvolle look.

Mag je met een Shark helm in open stand rijden?

In onze collectie vind je Shark helmen die zich aanpassen naar wat jij op dat moment van je helm verlangt. Tourritjes, rijden in de stad, off-road crossen, met open of dicht vizier? Alles is mogelijk. Den Auto-Up Systeemhelm van Shark maakt het mogelijk om in open stand te rijden. Deze helmen zijn CE goedgekeurd in zowel full face als open stand.

Leuke blogs

De verschillen tussen helmen:

> Tot wel 40% korting: scooter helm & motorhelm!

In hoeveel kleuren zijn de shark helmen beschikbaar?

De shark helmen zijn in 15+ kleuren beschikbaar. Vink je de kleur blauw aan in het keuzemenu, dan zie je verschillende kleuren blauw.

In welke maten kan ik de shark helm bestellen?

De shark helmen zijn verkrijgbaar in de maten XXL, XL, L, M, S en XS.

Kan ik zelf mijn aflevermoment kiezen voor de shark helm?

Ja, je kunt zelf aangeven op welke dag en tijd de bezorging jou het beste uitkomt. We leveren tegen een kleine vergoeding ook in de avond shark helmen af.