Een Shark helm vs. een Caberg helm: de voor- en nadelen

Wil je een nieuwe motorhelm kopen, maar weet je nog niet welk merk het beste bij jou past? Dan helpen wij je graag een handje om de juiste keuze te maken. In dit artikel lees je wat de voor- en nadelen zijn van de helmen van Shark en Caberg, zodat je deze helmen goed met elkaar kunt vergelijken.

De voor- en nadelen van Shark helmen

Ieder jaar verkoopt Shark ruim 350.000 helmen. Dit is niet voor niets. De helmen van het merk Shark hebben diverse pluspunten. De belangrijkste voordelen van deze helmen, zijn de volgende:

  • De helmen zijn uiterst comfortabel.
  • De helmen zien er sportief uit.
  • De helmen zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee.

Daar komt nog bij dat Shark vele verschillende helmen verkoopt. Of je nu een racehelm zoekt of een helm om offroad te rijden: je slaagt bij dit merk.

Sommige helmen van Shark zijn wat prijzig, maar dit zijn simpelweg helmen met vele extra functies en interessante eigenschappen. Als je een wat minder groot budget hebt, kun je ook gewoon een Shark helm kopen. Deze helm zal echter wat minder functies en eigenschappen hebben dan de duurdere helmen van het merk.

> De HJC RPHA 11 helm: Profiteer van korting tot wel 40%!

De voor- en nadelen van Caberg helmen

Veertig jaar geleden werd het bedrijf Caberg opgericht. Sinds de oprichting van het bedrijf, is Caberg een van de grootste namen op de motorhelmen markt geworden. Dit is niet voor niets, want de helmen zijn van uitstekende kwaliteit.

Net zoals bij de Shark helmen het geval is, hebben ook de helmen van het merk Caberg enkele voordelen. De belangrijkste pluspunten van de helmen van dit merk, zijn de volgende:

  • De helmen hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • De helmen hebben vele interessante snufjes, waaronder ingebouwde zonneschermen en hoogwaardige ventilatiesystemen.

En net zoals bij Shark het geval is, zijn ook de helmen van Caberg erg comfortabel en bovendien duurzaam. Koop je een helm van het merk Caberg en ga je hier netjes mee om, dan heb je hier jaren plezier van.

Het enige nadeel van het merk Caberg, is dat dit merk niet zo veel sporthelmen verkoopt. Ben je op zoek naar een sporthelm, dan heb je simpelweg minder keuze bij Caberg. Overigens is dit niet alleen bij Caberg het geval, maar geldt dit ook bij vele andere merken die motorhelmen verkopen. Sporthelmen zijn minder populair dan andere helmen en daarom worden deze helmen wat minder geproduceerd.

> Gratis verzending op het gehele assortiment HJC RPHA 70 helmen!

Shark of Caberg?

De merken Shark en Caberg produceren beide comfortabele helmen, die jaren mee gaan. Ook verkopen beide merken verschillende soorten helmen, waaronder sporthelmen, racehelmen en offroad helmen. Het enige nadeel van het merk Caberg, is dat dit merk minder sporthelmen verkoopt. Dit minpuntje compenseert het merk echter weer door een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden.

Of je nu een helm van Shark koopt of een motorhelm bij Caberg aanschaft: beide helmen zijn van goede kwaliteit. Wij raden je aan om de diverse helmen van de twee merken met elkaar te vergelijken, zodat je de beste helm kunt kopen. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de prijzen van diverse helmen, maar ook naar de eigenschappen. Zo vind je de beste helm, voor een aantrekkelijke prijs.

Heb je een helm gevonden die aan jouw eisen voldoet? Bestel deze helm dan wel in de juiste maat.

Ook leuk om te lezen: Shark helm vs. HJC helm: De voor- en nadelen!