Met de motor door Zweden: tips voor een geslaagde vakantie

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Zweden is een prachtig land. Je vindt er leuke steden, maar ook indrukwekkende natuurgebieden. Wil je een motorvakantie plannen en vind je het belangrijk dat jouw vakantie vooral erg veelzijdig is? Dan is Zweden het perfecte vakantieland voor jou.

Op deze pagina lees je meer over de motorvakantie in Zweden. Zo beschrijven we in dit artikel twee prachtige routes door Zweden, maar geven we je ook enkele tips om jouw motorvakantie goed voor te bereiden.

Door de Zweedse wildernis

In het midden van Zweden ligt een gebied met de naam Jämtland. Hier wonen beduidend minder mensen dan in de rest van het land en kom je prachtige natuurgebieden tegen. Wil je hier motorrijden, dan volg je de Wildernisweg. Deze weg brengt je ver omhoog, de hoogste pas is 876 meter hoog, maar ook weer naar beneden. De route is dan ook erg veelzijdig.

Onderweg kom je niet veel mensen tegen, maar kun je wel beren tegenkomen. Dat maakt deze motorroute extra spannend om te volgen.

Motorvakantie Zweden

Motorrijden langs de Zweedse kust

Vind je het idee van de Wildernisweg met beren iets te spannend? Dan kun je ook een wat meer ontspannende motorroute volgen, namelijk langs de westkust van Zweden. Deze route eindigt in het plaatsje Strömstad en is ongeveer 600 kilometer lang.

Volg je de route in de zomer, dan kom je er vanzelf achter waarom de westkust van Zweden ook wel de Zonnekust wordt genoemd. Overigens is de route ook in de winter erg comfortabel om te volgen.

> De Shark Evoline 3: Deze maand = gratis verzending!

Je goed voorbereiden op je motorvakantie: 3 tips

Ga je binnenkort met je stalen ros richting Zweden? Bereid je dan goed voor op je reis. In onderstaande tips lees je hoe je dit het beste kunt doen.

  • Check de weersverwachting. In Zweden kan het heel warm zijn, maar kan het ook erg koud worden. Zeker als je de route over de Wildernisweg volgt en dit in de winter doet, moet je rekening houden met lage temperaturen. Check voor je gaat altijd de weersverwachting van Zweden, zodat je de juiste kleding en andere hulpmiddelen kunt inpakken.
  • Bepaal van tevoren welke route of routes je wil volgen. Zo rijd je niet als een kip zonder kop rond in Zweden en kun je jouw vrije dagen optimaal benutten in het prachtige land.
  • Verdiep je in de verkeersregels. In Zweden gelden in sommige situaties iets andere regels dan in Nederland. Door je in de verkeersregels te verdiepen, voorkom je dat je (onbewust) een verkeersovertreding begaat en/of jezelf in een gevaarlijke situatie brengt.

Verder raden wij je aan je accommodaties in Zweden van tevoren te boeken. Het is misschien leuker om op de bonnefooi door Zweden te trekken, maar je wil niet oneindig rond moeten rijden om een slaapplek te vinden. Ga je in het hoogseizoen naar Zweden, dan zit deze kans er dik in als je van tevoren geen accommodaties reserveert.

Het is ook mogelijk om te kamperen tijdens je motorreis, maar zoek dan wel van tevoren uit waar dit wel en niet mag. Je mag niet overal je tentje opzetten.

> Vandaag besteld, morgen in huis: de Shark Drak helm!

Bekijk ook eens deze motorroute naar Barcelona!