Praktische informatie en tips voor een geslaagde motorvakantie in Montenegro

Vind je het heerlijk om door de bergen te rijden met je stalen ros, maar vind je de Alpen en de Pyreneeën eigenlijk te druk? Dan raden wij je aan om je volgende motorvakantie in Montenegro te organiseren. In dit prachtige land vind je veel indrukwekkende bergen, maar hier is het veel minder druk dan in de Alpen en de Pyreneeën. Je kunt hier dan ook heerlijk motorrijden.

Montenegro is geen standaard motorvakantiebestemming. Hoewel het land ieder jaar iets toeristischer wordt, zijn er lang niet zo veel toeristen als in de andere Europese landen waar je fijn kunt motorrijden. Houd je van rust, dan is deze motorvakantiebestemming zeker iets voor jou.

De leukste motorroutes in Montenegro

Montenegro is rustig, maar zeker niet saai. In het land zijn namelijk vele geweldige motorroutes te vinden. Hieronder zetten we de leukste motorroutes voor je op een rijtje.

  • De motorroute langs de Baai van Kotor. Dit is UNESCO Werelderfgoed. De weg om de Baai van Kotor heen, is de enige vlakke weg in het land.
  • De motorroute door het bergachtige gebied rondom het Skadar meer.
  • De motorroute van Dubrovnik naar Kotor en eventueel weer terug.
  • De motorroute van Dubrovnik langs de kust, richting Shkodra. Deze stad ligt in Albanië.

Ook de vele wegen die langs de kust lopen, zijn prachtig. Houd er wel rekening mee dat de kust van Montenegro beduidend populairder is dan het binnenland. Je komt hier dan ook veel meer toeristen tegen. Zeker in de zomer kan het druk zijn aan de kust en dus ook op de weg.

motorvakantie in Montenegro

> Bekijk eens de helm Shark: Verzending = gratis!

De verkeersregels in Montenegro

De verkeersregels in Montenegro lijken veel op de verkeersregels die in Nederland gelden. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Wij raden je aan om je in de verkeersregels van het land te verdiepen voor je hierheen gaat met de motor. Zo weet je in ieder geval aan welke regels je moet houden en dit is wel zo prettig.

Enkele afwijkende regels die je in je achterhoofd moet houden als je in Montenegro bent, zijn de volgende:

  • Je mag maximaal 0,3 promille in je bloed hebben als je op de motor stapt. Hier wordt streng op gecontroleerd.
  • Stopt er een schoolbus voor je? Dan mag je deze niet inhalen als er kinderen in- en/of uitstappen. Je moet wachten tot de schoolbus weer gaat rijden.
  • Overdag is het verplicht om dimlicht te voeren. Ook als het zicht goed is.

Verder is het goed om te weten dat het groene stoplicht na een tijdje gaat knipperen. Als het groene licht knippert, betekent dit dat het verkeerslicht bijna op oranje gaat springen.

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bestel nu een Schuberth helm!

De beste reistijd voor een motorvakantie in Montenegro

Ga je voornamelijk langs de kust rijden? Dan kun je eigenlijk het hele jaar door met de motor naar Montenegro. Langs de kust heerst er namelijk een mediterraan klimaat en dit betekent dat het weer er vrijwel altijd goed is.

Wil je door de bergen rijden? Ga dan niet in de winter, want dan is het er koud en sneeuwt het veel.

Ook leuk om te lezen: Motorvakantie Servië!