Een motorvakantie in Luxemburg: leuke routes & praktische tips

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Steeds meer mensen organiseren een motorvakantie in Luxemburg. De infrastructuur is er goed, je kunt er rustig motorrijden en er zijn bovendien diverse interessante bezienswaardigheden te bewonderen en steden te bezoeken. Wil jij binnenkort ook met de motor richting Luxemburg? Dan is dit artikel zeker interessant voor jou.

In dit artikel sommen we namelijk enkele leuke motorroutes door Luxemburg voor je op. Ook krijg je op deze pagina enkele praktische tips om een geslaagde vakantie op de motor te organiseren.

3x leuke motorroutes in Luxemburg

In Luxemburg is het over het algemeen niet druk op de weg. Omdat het niet zo druk is op de openbare wegen en deze bovendien goed zijn aangelegd, kun je hier erg ontspannen motorrijden. Er zijn diverse leuke motorroutes uitgestippeld in het land. Wat ons betreft zijn dit de leukste motorroutes:

  • De 3 Landen Ardennen Route. Totale afstand: 296 kilometer. Je doet ongeveer vijf uur over deze route.
  • De Bochtenroute, door de Ardennen en door Luxemburg. Totale afstand: 216 kilometer.Je doet ongeveer vier uur over deze route.
  • De Ardennenroute. Totale afstand: 342 kilometer. Je doet ruim zes uur over deze route

De eerste route start in Clervaux en eindigt in Givet. De tweede route start in Houffalize en eindigt in dezelfde plaats. De eerste route start en eindigt in Gouvy.</li>

> Koop online uw helm van het merk Shark en profiteer van kortingen tot wel 40%!

Praktische tips voor het organiseren van je motorreis

Wil jij een van bovenstaande motorroutes volgen? Dan geven wij je graag enkele praktische tips voor het organiseren van je motorreis.

  • Kies het juiste moment voor je vakantie. Wij raden je aan in de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september of oktober naar Luxemburg te gaan.
  • Bepaal voor jezelf hoe je in Luxemburg wil kopen. Ga je met je eigen motor reizen of kies je voor ander vervoer? Als je voor ander vervoer kiest, moet je een motor huren of een bedrijf inhuren om je motor naar Luxemburg te vervoeren.
  • Trek wat extra tijd uit voor je motorvakantie. Zo heb je voldoende tijd om Luxemburg echt goed te verkennen, zonder dat je de hele tijd op de motor moet zitten om snel van A naar B te reizen.

> Kies zelf een aflevermoment en plek: Bestel nu een HJC Is Max II helm!

Praktische tips voor het voorbereiden van je motorreis

Heb je jouw motorvakantie al op de planning staan en is het bijna tijd om naar Luxemburg te gaan? Dan helpen onderstaande tips je om jouw motorvakantie zo goed mogelijk voor te bereiden.

  • Controleer wat voor weer het wordt in Luxemburg, net voor je naar het land vertrekt voor je motorvakantie. Zo kun je jouw bagage veel beter inpakken, waarbij je inspeelt op de actuele weersverwachtingen.
  • Neem je je eigen motor mee? Laat deze dan goed nakijken voor je richting Luxemburg vertrekt.
  • Controleer of er motorwinkels op je route liggen. Is dit niet zo, dan is het wellicht goed om de belangrijkste onderdelen van je motor reserve mee te nemen. Zeker de onderdelen die al wat ouder zijn en mogelijk niet meer zo lang mee gaan, kun je beter extra meenemen.
  • Verdiep je in de verkeersregels in Luxemburg, zodat je deze niet per ongeluk overtreedt.

Extra tip: maak een lijstje met alle bagage die je mee moet nemen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en je alles bij de hand hebt voor een geweldige en onvergetelijke motorvakantie in Luxemburg.