Een motorvakantie in Ierland: 5 mooie routes en handige tips

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Houd je van ongerepte en ruige natuur? Dan is Ierland de perfecte bestemming voor jouw volgende motorreis. In Ierland vind je tientallen goed aangelegde wegen, die je langs de mooiste natuurgebieden voeren. In dit artikel zetten we enkele leuke motorroutes door Ierland voor je op een rijtje. Ook geven we je enkele tips om jouw motorvakantie in Ierland te laten slagen.

5x mooie routes in Ierland

In Ierland zijn tientallen mooie auto- en motorroutes te vinden. We zetten de vijf mooiste routes voor je op een rijtje. In onderstaande lijst vind je enkele lange routes, maar ook wat kortere routes. Er is voor ieder wat wils in Ierland!

  • De Wild Atlantic Way. Deze bijzondere route loopt van het noorden van het land helemaal tot aan het zuiden van Ierland. De route loopt volledig langs de kust. Totale afstand: 2500 kilometer.
  • De Causeway Kustroute. Ook de Causeway Kustroute loopt langs de Ierse kust. Handig: het startpunt van de route ligt in Derry en het eindpunt van de route ligt in Belfast. Beide steden hebben een vliegveld. Totale afstand: 195 kilometer.
  • De Donegal motorroute. Deze route voert je van het noordelijk gelegen Malin Head richting de Slieve League Cliffs. Totale afstand: 560 kilometer.
  • De Ring of Kerry motorroute. Deze route maakt een rondje in de directe omgeving van Killarney. Handig, want dit betekent dat het start- en eindpunt van de route hetzelfde zijn. Totale afstand: 180 kilometer.
  • Van Kerry naar Cork. Deze route voert je van Kerry naar het zuidelijk gelegen Cork (met vliegveld!). Je kunt de route natuurlijk ook 'andersom' rijden: van Cork naar Kerry. Totale afstand: 510 kilometer.

Tip: heb je altijd al een keer over een motorcircuit willen rijden? Ga dan naar Isle of Man, een eiland dat tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk in ligt. Hier vind je het oudste motorcircuit van de wereld dat nog in gebruik is: Mountain Course. Als het circuit niet toevallig gebruikt wordt voor een grote race, kun je hier overheen rijden. Zeker een aanrader!

> Bekijk nu onze Shark Drak helmen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Tips voor jouw motorvakantie in Ierland

Heb je na het doorlezen van bovenstaande routes zin gekregen om een motorvakantie in Ierland te organiseren? Lees dan nog eerst even onderstaande tips.

  • Organiseer je motorvakantie in het voorjaar of in de zomer. In de herfst en in de winter is het nat en koud in Ierland. Niet ideaal voor jouw motorvakantie.
  • Wil je naar Isle of Man om over de Mountain Course te rijden? Controleer dan eerst of deze vrij is als je in Ierland bent. Er wordt namelijk nog steeds gebruik gemaakt van het circuit en als dit zo is als jij in Ierland bent, kun je er niet op. Een beetje zonde als je speciaal naar Isle of Man bent gegaan om over het circuit te rijden...
  • Boek al je accommodaties voor vertrek. Dit is alleen mogelijk als je de gehele motorvakantie van dag tot dag uitstippelt en dus weet wanneer je waar bent. Vergeet niet om een of meerdere rustdagen op te nemen, want je hebt niet altijd zin om de hele dag motor te rijden.

> Gratis verzending op het gehele assortiment: Bekijk nu de Shark Nano jethelm!