Hoe zet ik mijn scooter het beste op slot?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Op tijd de wekker gezet om bij de eerste les aanwezig te zijn om er vervolgens achter te komen dat je scooter is gestolen. Niemand wil dat. Daarom zet iedereen zijn of haar scooter goed op slot. Maar wanneer staat een scooter nou het beste op slot? Wat zorgt ervoor dat je kans van diefstal verkleind? In onderstaand artikel geven we je een aantal tips.

Wat zijn de beste sloten?

Het standaard meegeleverd scooterslot is vaak niet genoeg. Zo kan een stuurslot bescherming bieden, maar als dieven een busje hebben dan is het nog steeds mogelijk om de scooter in zijn geheel mee te nemen. Het advies is om meerdere sloten te gebruiken. Zo biedt een slot met alarm een extra bescherming tegen diefstal. Als er dan een poging wordt gedaan om de scooter te stellen dan zal er een luid alarm afgaan.

Naast deze oplossingen zijn er ook nog andere sloten: een kettingslot of een schijfremslot. Met een kettingslot maak je de scooter vast aan de omgeving, bijvoorbeeld een lantaarnpaal. Dit zal dieven weerhouden om de scooter in een kort tijdsbestek in één keer mee te nemen. Met een schijfremslot maak je het dieven ook moeilijker om een scooter te stelen.

> Bekijk de nieuwe scooterhelmen van de merken Shark & Schuberth

Op wat voor manieren zet je een scooter goed op slot?

Als de juiste sloten zijn aangeschaft, dient hier ook nog op een juiste manier gebruik van gemaakt te worden. Bevestig de scooter aan een obstakel in de omgeving. Doe dit vooral via het achterwiel, aangezien hieromheen belangrijke onderdelen van de scooter zitten en het zal niet mogelijk worden om het wiel te laten draaien. Mochten de onderdelen toch te veel om het achterwiel zitten om het slot goed te bevestigen, probeer het slot dan zo hoog mogelijk vast te maken aan de omgeving. Dit zal het lastiger maken om het open te breken.

Twijfel je na de aanschaf van kwalitatieve sloten nog steeds om de veiligheid van je scooter? Overweeg dan om een diefstalverzekering af te sluiten. Dit scheelt een hoop geld als een scooter wordt gestolen of schade heeft opgelopen van een poging tot diefstal.

Lees ook ons artikel: Zuinig rijden met de scooter.