De 5 mooiste scooter- en motorroutes in de omgeving van Almere

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Almere staat dan wel bekend om de aanwezigheid van heel wat water, de streek verleent zich evengoed voor tal van prachtige motor- en scooterroutes dankzij het landelijke decor, de rijke geschiedenis en tal van geschiedkundige bezienswaardigheden . De regio wordt daarbij gekenmerkt door de aanwezigheid van talloze rijpaden en is dus zeker een tochtje met de motor of scooter waard!

1. De route doorheen Almere

Almere is op zich een prachtige stad om te bezoeken maar ook dankzij de lange routes voor scooters, motors en fietsen is de regio de moeite waard. Vroeger was Almere dan wel een kleine stad, tegenwoordig heeft het zelfs Lelystad, de provinciehoofdstad, achter zich gelaten qua inwoners. De paden die het gebied doorkruisen zijn kilometers lang en kunnen onmogelijk op één dag gereden worden. Dat bewijst meteen hoe divers en verrassend de streek is.

2. De Randmeren met de motor

De Randmeren zijn altijd al een prachtige gebied geweest maar pas de laatste jaren kan je het met de motor ontdekken dankzij de pas aangelegde paden. Gastvrije Randmeren, een samenwerkingsunie tussen wel omringende 16 gemeentes, heeft er paden aangelegd die het voor fietsers, motorrijders en scooterrijders mogelijk maakt om de regio van zijn mooiste kant te ontdekken tijdens een motortocht van wel 200 kilometer lang!

> De Shark openline helmen: vandaag besteld, morgen in huis!

3. De Gooise Meren vanuit het zadel aanschouwen

De drie steden Bussum, Muiden en Naarden vormen samen de gemeente Gooise Meren, waar je onder andere het Turfpoort Bastion en de stervormige vesting kan bezichtigen. Muiden herbergt eveneens een stukje Nederlandse cultuur, waaronder de sterburcht die uit de 14e eeuw stamt. De ideale route dus om je 500 jaar terug in de tijd te wanen, vanop het zadel van je motor weliswaar.

4. Je (multi)cultuur bijschaven in Maarssen

Maarssen gaat zelfs nog een stuk verder terug in de geschiedenis. Je kan er een motorroute volgen langs de overblijfselen van oude sloten uit de 9e eeuw, waaronder één slot dat door Gijsbrecht van Amstel met de grond gelijk werd gemaakt. Het kasteel dat in Nederhorst den Berg staat heeft de tand des tijd echter wel overleefd. Er staat zelfs een heuse Vietnamese tempel, de pagode van Hanh, die je eventueel kan bezoeken als je even wil uitrusten.

5. Al het moois van Lelystad ontdekken

De Lelystad is één van de steden in de omgeving van Almere en biedt vele mooie uitkijkpunten. Zo kan je langs het noordoosten van de Oostvaardersplassen toeren, waar de prachtige natuur de ervaring nog unieker en rustgevender maakt. Ook kan je er het Natuurpark Lelystad doorkruisen, een soort van dierenpark waar bevers, Pater Davids-herten, wilde zwijnen en zelfs bizons voor een adembenemend decor zorgen.

> Verzending = gratis van alle Schuberth integraalhelmen!

Bekijk ook: De 5 mooiste scooter- en motorroutes in Breda!