De 3 populairste scooterroutes in Milaan

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Milaan is de bekendste modestad van de wereld. Toch hoef je niet naar deze stad af te reizen om een paar dagen flink te shoppen. In de stad zijn ook vele interessante bezienswaardigheden te bewonderen.

Je kunt je te voet van highlight naar highlight verplaatsten, maar je kunt ook een scooter huren in Milaan. Door een scooter te huren, kom je veel sneller van A naar B. Dit betekent dat je in een korte tijd meer van de prachtige stad kunt zien. In dit artikel lees je welke routes je zeker moet volgen als je een scooter huurt in de modestad.

Route #1: richting de Dom

De eerste route die je moet volgen als je een scooter hebt gehuurd in Milaan, is de route richting de Dom van Milaan. Waar je jouw scooter ook hebt gehuurd: de route richting de Dom van Milaan is een absolute must.

Op het plein voor de Dom mag je niet rijden met de scooter, maar je kunt je scooter wel in de directe omgeving van de Dom parkeren. Nu heb je mooi de tijd om de Dom te beklimmen, voor een waanzinnig uitzicht over de stad.

Route #2: richting Castello Sforzesco

Heb je de Dom gezien? Dan kun je richting Castello Sforzesco rijden. Dit is een van de beroemdste monumenten van de stad. Je kunt alleen even langs het kasteel rijden, maar je kunt hier ook even afstappen. Bij het kasteel vind je namelijk een archeologisch museum, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken als je van kunst en cultuur houdt. In het museum bij Castello Sforzesco bewonder je meesterwerken van beroemde schilders uit Italië en daarbuiten, maar ook oude meubelen.

Route #3: door de ‘gouden vierhoek’

Heb je geen zin om te winkelen, maar wil je de winkelstraten van Milaan wel gezien hebben? Dan kun je met de scooter door de ‘gouden vierhoek’ van de stad rijden. De ‘gouden vierhoek’ bestaat uit vier straten, namelijk Via Monte Napoleone, Corso Venezia, Via Manzoni en Via delle Spiga. In deze straten vind je de mooiste, duurste en meest exclusieve winkels van modestad Milaan. Misschien iets te duur om zelf te winkelen, maar wel leuk om doorheen te rijden.

> Profiteer bij ons van kortingen tot wel 40% op het gehele assortiment online helmen!

Goedkoop een scooter huren: 3 tips

Milaan is een vrij prijzige stad, maar je hoeft helemaal niet veel geld uit te geven als je deze mooie stad wil verkennen op de scooter. Wij geven je graag drie praktische tips om goedkoop een scooter te huren in Milaan.

  • Huur je scooter niet middenin de stad, maar in een buitenwijk. Hier liggen de prijzen veel lager.
  • Vergelijk de prijzen van verhuurbedrijven met elkaar. Zo vind je vanzelf het bedrijf met de laagste tarieven.
  • Neem een van de langzamere scooters. Deze zijn goedkoper dan de snelle scooters. Je hebt geen snelle scooter nodig in Milaan.

Verder is het belangrijk je aan de verkeersregels te houden. Doe je dit niet, dan kun je een flinke boete krijgen. Zo wordt je vakantie plotseling een stuk duurder en dat is zonde. Draag ook altijd een helm, want dit is verplicht.