10 scooter- & motorroutes in Utrecht

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

De provincie Utrecht, het hart van Nederland, biedt prachtige routes voor liefhebbers van motorritten of rijden met de scooter. De natuur toont al zijn pracht, maar je kunt ook genieten van leuke typisch Nederlandse dorpjes en de daarmee gepaarde gastvrijheid. De volgende tien geselecteerde routes helpen je alvast op weg om in Utrecht onvergetelijke momenten met motor of scooter te beleven!

1. Avondritje Montfoort

Dit ritje van een kleine 95 kilometer doet je alle stress van de werkdag vergeten. Je start in Montfoort en rijdt via Oukoop langs het water richting Gouda. Van hieruit vervolg je je weg tot aan Capelle aan den IJssel om dan vervolgens via Schoonhoven weer de provincie Utrecht binnen te rijden. Via Nieuwegein neem je een leuke kronkelweg richting Montfoort terug.

2. De Dijken Route

Deze scooterroute van 55 kilometer zal je niet snel vergeten. Vanuit Veenendaal neem je een op en top groene rit richting Amerongen en volgt de oevers van de Nederrijn tot Wijk bij Duurstede. Je steekt over naar de provincie Gelderland via Rijswijk, via Maurik rij je tot aan Rhenen waar je weer de oversteek maakt naar Utrecht. Rij tot in Elst waar je weer via bossen en venen je eindpunt Veenendaal bereikt.

3. Rondje Utrecht I

Rondom Utrecht is het prachtig rijden. Deze route van 100 kilometer is hier een ideaal voorbeeld van. Je start je route in De Bilt tussen het mooie groen en rijd richting Soest en zo terug naar Maarssen. Je vervolgt je weg richting Montfoort, Bunnik en via Zeist keer je langs de groene oase van de mooie bossen terug naar je startpunt.

Lees ook: de 10 mooiste scooter- en motorroutes van Brabant!

4. Rondje Maarssen

Een route van 150 kilometer start en eindigt in Maarssen. Als motorrijder voel je je op deze kronkelige wegen als een vis in het water. Je neemt vanuit Maarssen de weg richting Breukelen en via Abcoude buig je af richting Waverveen. Een stukje route vol rivieren en meertjes. Van hieruit zak je af naar de Woerdense Verlaat en langs bossen en water zoek je je weg naar Bodegraven. Via kronkelweggetjes kom je in Woerden, Harmelen en uiteindelijk terug in Maarssen.

5. Rijndijk en Lekdijk Route

Wie houdt van de oevers rond de lek en de Nederrijn is hier in zijn element. Via deze weg van 90 kilometer kun je als scooterrijder je hart ophalen. Vanuit Rhenen start je route lichting Amerdongen. Water en bos zijn constant aanwezig. Van Amerdongen rij je richting Wijk bij Duurstede en Nieuwegein. Hier steek je de Lek over naar Vianen. Je vervolgt langs de oevers en dijken naar Culemborg, Rijswijk, Maurik en zoo rij je terug naar Rhenen.

> Motorhelm kopen: korting tot 40%!

6. Rondje Utrecht II

Een rondje rond Utrecht van 120 kilometer start in het groene Zeist en brengt je via Bunnik naar de Utrechtse Golfclub Amelisweerd. Hier rij je Utrecht Stad binnen langs het Beatrixpark en de Oudwijk, via de Dichterswijk en het Kanaleneiland vervolg je je weg richting Nieuwegein waar je weer van de groene rand rond de stad kunt genieten. Via Harmelen rij je naar Breukelen, Tienoven en Groenekan terug naar je startpunt.

7. Rondje Albasserwaard

Deze mooie motorroute van 120 kilometer, met uitgestrekte velden en langs de dijken van de lek brengt je door de mooiste plekjes in Utrecht en Zuid-Holland. Je start in Vianen richting Schoonhoven. Hier steek je tevens over naar Albasserdam, neem hier zeker de tijd om je ogen de kost te geven, watervogels en waterloopjes sieren hier de omgeving. Via Hardinxveld, Arkel en Leerdam keer je naar je startpunt terug.

8. Houten naar Babberich

Deze route is geen lus, je start vanuit Houten, net boven Nieuwegein tot in Babberich, dat net op de grens met Duitsland ligt. Slaapplaats zoeken is een must na deze route die 130 kilometer lang is. In Houten volg je de kronkelweggetjes tot bij Wijk bij Duurstede en volgt zo de Nederrijn tot in Rhenen. Hier steek je het water over tot in Ochten en vervolgt je route langs De Waal tot in Nijmegen centrum. In Millingen aan de Rijn steek je de grens over. Je rijdt tot in Emmerik en vervolgt je weg naar Babberich.

9. Rondje Zeist Driebergen

Een stevige motorroute van 250 kilometer brengt je vanuit Zeist naar Soest en Putten. Je neemt een heerlijk groene route via Vierbouten naar Deventer. Van hieruit zoek je de Nationale Parken De Hoge Veluwe en De Veluwezoom op. Via Veenendaal keer je naar Zeist terug.

10. Bosroute

Een korte route van 45 kilometer, brengt je door het groene hart van de provincie Utrecht. Je start aan Huis Ter Heide richting Woudenberg, Maarsbergen en Veenendaal. Rij richting Elst, Leersum en Valkenheide om zo terug te keren naar je startpunt.

> De Schuberth helmen: Vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

> Inspiratie nodig? Volg eens de route 10 scooter- en motor routes Zeeland!

Een te kleine helm of een te grote helm, beide zijn heel hinderlijk tijdens het scooter- of motorrijden. Zorg voor de ultieme tour met de ultieme helm! Bij Helmonline kun je kiezen uit een breed aanbod online helmen. Bekijk eens deze pareltjes en profiteer van tot wel 40% korting!