• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Fietshelm

 Nederland is natuurlijk fietsland bij uitstek. Dat wat vroeger al zo en dat is misschien tegenwoordig nog wel meer.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Met name het vlakke landschap en de korte afstanden zorgen ervoor dat in Nederland de fiets een uitstekend vervoermiddel voor zowel het praktische nut als het recreatieve gebruik. Nederland heeft dan ook niet voor niets de hoogste fietsdichtheid ter wereld met in totaal 19 miljoen bruikbare fietsen. Van alle Nederlanders heeft ruim 84% één of meer fietsen in de schuur staan waarmee gemiddeld 2,5 kilometer per dag wordt gefietst. Dat betekent gemiddeld ruim 900 kilometer per persoon per dag oftewel ongeveer 15 miljard kilometer met z’n allen. Het moge dan ook duidelijk zijn dat ook op de fiets onze veiligheid van het allergrootste belang is. Toch gebeuren er heel veel ongelukken met fietser, waarbij hoofdletsel een veel voorkomende verwonding is. Met een goede fietshelm verkleint u het risico op hoofdletsel bij een ongeluk. Een fietshelm is daarnaast onmisbaar voor elke wielrenner, racefietser en mountainbiker. Ook voor hen is een fietshelm absolute noodzaak.

Voorkom ernstig hoofd- en schedelletsel

Bijna de helft van alle verreden kilometers op de fiets wordt verreden van en naar school of het werk. Uiterst belangrijk dus om goed op uw eigen veiligheid te denken, maar natuurlijk ook op die van uw kinderen. Elk jaar weer gebeuren er vele fietsongelukken met schoolgaande kinderen. Als alle schoolgaande kinderen in Nederland een fietshelm zouden dragen, zou dat per jaar enkele honderden hoofdletsel schelen. Bij een valpartij vangt een fietshelm namelijk de ergste klappen op.

Verplicht

In Nederland gaan vele stemmen op om een fietshelm verplicht te stellen, want een landelijk draagplicht van de fietshelm zou volgens onderzoek de kans op ernstig hoofd- en schedelletsel met maar liefst 10 tot zelfs 20 procent verminderen! Helemaal voorkomen kun je het uiteraard niet, maar de kans op hoofdletsel wordt toch aanzienlijk kleiner. Meer dan driekwart van alle ondervraagden is vóór een verplichte fietshelm voor kinderen. De verwachting is dan ook dat binnen afzienbare tijd een fietshelm voor kinderen tot 9 jaar verplicht is, mede onder druk van de Europese Unie. Een fietshelm is niet geschikt voor scooters of motoren. Voor een motor dient u een motorhelm te dragen. Voor een scooter kunt u bijvoorbeeld een jethelm aanschaffen. 

Voor iedereen

Fietshelmen zijn er voor iedereen. Naast fietshelmen voor kinderen zijn er ook fietshelmen voor volwassen. Al deze helmen zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren en allemaal zijn ze goedgekeurd. Er zijn zelfs helmen met verlichting verkrijgbaar die voor extra zichtbaarheid zorgen. Bijna alle fietshelmen zijn in maat verstelbaar, dus zit je met de maat altijd goed. Een goede fietshelm is comfortabel, biedt ventilatie en zit als een tweede huid op je hoofd. Tips over het dragen van een fiets helm zijn hier te vinden. Wij hebben fietsen helmen voor kinderen en volwassenen. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website van de anwb. Bij ons worden alle producten kosteloos verzonden. 

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen