Sorteren op:
Crosshelm zwart

Crosshelm zwart: Kies zelf een aflevermoment en plek!

Crosshelmen zijn zeer populair en worden daarom veel verkocht. Een zwarte crosshelm is het meest populair. Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren

1 product

Filteren
Dit is ook niet raar, omdat een crosshelm vaak wordt gebruikt op onverharde wegen. Hierdoor spat er vaak blubber of modder op, waardoor dit op de crosshelm zwart komt. Een zwarte crosshelm heeft als voordeel dat je de opgespatte ondergrond hier niet goed op kunt zien. Ook zie je krassen van takken vaak minder goed op een crosshelm zwart dan bijvoorbeeld op een crosshelm wit. Een crosshelm zwart is daarom een uitstekende keuze als je de helm gaat gebruiken voor off-road rijden!

Zwarte crosshelm schoonmaken

Na het rijden op onverharde wegen is het noodzakelijk om je crosshelm zwart schoon te maken. Als je niet tijdig je crosshelm zwart schoonmaakt heb je kans dat de viezigheid niet meer van de helm afgaat. Het schoonmaken van de crosshelm doe je met behulp van de volgende producten:

  • Een handdoek
  • Water
  • Afwasmiddel

Probeer altijd eerst de helm schoon te maken met water en een doek. Meestal krijg je hiermee het meeste vuil van de helm af. Met water en een doek kun je de helm ook niet beschadigen, in tegenstelling tot agressieve schoonmaakmiddelen. Deze schoonmaakmiddelen kunnen de zwarte crosshelm zo beschadigen dat de beschermende functie van de helm vervalt. Gaat het vuil er niet af met alleen water en een doek? Gebruik dan een druppel afwasmiddel. Dit zal helpen het hardnekkige vuil te verwijderen.

> Bekijk ook onze Enduro helmen: Kortingen tot wel 40%!

Wanneer moet ik mijn zwarte crosshelm vervangen?

De levensduur van je crosshelm is geheel afhankelijk hoe je de crosshelm zwart gebruikt. Ben je zuinig op je spullen en gebruik je de crosshelm niet voor off-road gebruik? Dan is het aan te raden om de crosshelm zwart iedere 5 jaar te vervangen voor de meest optimale bescherming. Als je de crosshelm zwart intensief gebruikt of off-road gebruikt dan is het verstandiger om de helm eerder te vervangen. Bij off-road gebruik komen er vaak klappen van takken op de helm waardoor de beschermende functie kan afnemen. Het is hierbij aan te raden om de crosshelm zwart iedere 3 jaar te vervangen. Tot slot kan het gebeuren dat je de helm laat vallen of dat de helm impact heeft gekregen door een ongeluk. In dit geval dient de crosshelm direct te worden vervangen. Als een crosshelm zwart is gevallen of als het impact heeft gekregen, biedt het niet meer de bescherming die het zou moeten bieden. Als je op zoek bent naar een nieuwe zwarte crosshelm kun je bij ons in het assortiment kijken naar een geschikt exemplaar.

> Bekijk ook onze crosshelmen met vizier: Verzending = gratis!