Hoe kan je zuinig rijden met je scooter?

Met de hedendaagse technieken zijn er steeds meer manieren om tijdens het scooter- of motorrijden rekening te houden met het milieu. Niet alleen auto's, maar ook scooters worden steeds zuiniger, zo zijn er nu ook elektrische scooters. Deze zijn beter voor het milieu omdat zij geen fossiele brandstoffen (benzine) gebruiken. Het is ook mogelijk om met benzinescooters zuiniger te rijden. Dat scheelt in de portemonnee en is beter voor het milieu. Heb je nu een scooter die rijdt op benzine? Gebruik dan onderstaande tips om zuiniger te rijden.

Hoe zuinig is een scooter ten opzichte van een auto?

Een scooter is in vergelijking met een auto veel meer zuinig. Een gemiddelde auto verbruikt ongeveer 1 liter benzine bij 14 kilometer. Een gemiddelde scooter verbruikt ongeveer 1 liter benzine op 35 kilometer. Dit is dus al erg zuinig in vergelijking met de auto, waardoor je door simpelweg scooter te gaan rijden al geld bespaard.

zuinig rijden met je scooter

> Motorhelm of scooterhelm kopen? Met gratis verzending!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Verschil in verbruik per type motorblok.

Het verbruik verschilt ook per type scooter. Om specifieker te zijn, het motorblok wat in de scooter ligt. De elektrische scooters zijn natuurlijk het zuinigste van de scooters, maar de benzine scooters komen ook al heel ver.

Er zijn twee typen motorblokken: de 2-takt en de 4-takt. Bij allebei deze typen zijn er ook nog varianten die gebruik maken van injectie technieken. De 2-takt is het minst zuinig van de twee. Deze is het minst modern en kan ook niet effectief genoeg gebruik maken van de injectietechnieken om zichzelf te kunnen moderniseren. De 4-takt wel. Deze kan effectief genoeg gebruik maken van de injectietechnieken om het verbruik nog meer te verminderen. Ter vergelijking: een 2-takt scooter heeft een gemiddeld verbruik van ongeveer 1 liter benzine per 20 kilometer, terwijl een 4-takt scooter een gemiddeld verbruik heeft van 1 liter benzine per 40 kilometer. Als er dan ook nog injectietechnieken worden toegepast op de 4-takt motor, kan dit gemiddeld verbruik afnemen naar 1 liter benzine per 50 kilometer.

> Nieuwe collectie jethelmen & integraalhelmen: nú tot 40% korting

Misschien toch iets rustiger rijden...

Daarnaast is het mogelijk om het verbruik te laten afnemen door het aanpassen van je rijgedrag. Dit is te doen door rustiger te rijden, een laag toerental te behouden (lukt alleen bij schakelscooters) en niet constant vol gas door de bochten te racen. 

> Naast helmen kun je bij Helmonline ook een scooter deken bestellen. Lekker warm in de winter!

Scooterhelmen

Vinz Stelvio - Mat Beige
Vinz Stelvio - Mat Beige
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Laghi - Zwart (Leer)
Vinz Laghi - Zwart (Leer)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  89,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Fiori - Blauw / Wit
Vinz Fiori - Blauw / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Ga je een proefrit op een scooter maken? Hier moet je op letten tijdens een proefrit op een scooter.