• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

XXL helmen: gratis verzending!

Helmen zijn er tegenwoordig in vele varianten. Een variant die echter heel populair is, is de retrohelm.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Daarbij is het wel belangrijk dat de juiste maat gevonden wordt. Gelukkig zijn er heel veel XXL helmen te krijgen. Dit is voor veel volwassen immers de juiste maat. Omdat de helm vaak geschikt moet zijn om op meerdere voertuigen te gebruiken is het dan ook fijn om te weten dat deze maten gewoon op voorraad te krijgen zijn. Ook wanneer het bijvoorbeeld een hippe retrohelm betreft.

Het ontwerp van een XXL helm is immers minstens zo belangrijk als de mate van veiligheid en comfort. Het moet er allemaal wel mooi en strak uitzien wanneer u op de motor of op de scooter stapt. Dat de helmen ook nog eens zijn voorzien van het juiste keurmerk is daarbij ook nog eens mooi meegenomen.

Helm XXL: de kenmerken van goede kwaliteit

Het is belangrijk dat de helm stevig is en goed past. Dit is namelijk de basis van veiligheid. Het is echter ook heel belangrijk dat hij aan een aantal andere voorwaarden voldoet. Zo kunt u namelijk zeker zijn dat de helm ook op langere termijn nog net zo veilig is als hij was. Denk dan bijvoorbeeld aan een aantal zaken die met comfort te maken hebben. Voorbeelden van dit soort belangrijke punten zijn:

 • Een vizier dat niet krast
 • Voering die te wassen is
 • Bescherming tegen de zon
 • Een vizier dat past bij een bril
 • Goede sluiting rond de kin

Vooral de kwaliteit van het vizier en de sluiting zijn belangrijk voor motorrijders. Het is immers zo dat er goed zicht moet worden behouden. Ook is het belangrijk dat XXL helm op zijn plek blijft zitten gedurende de rit, maar vooral wanneer zich een ongeval voordoet. Zo is het bijvoorbeeld voor brildragers van belang dat ze bril niet in conflict komt met deze twee zaken. De bril is immers minstens zo belangrijk voor de veiligheid.

> Vandaag voor 23.59u besteld = morgen in huis: De XXS helm!

Een helm reinigen

Om een helm te reinigen moeten een aantal simpele stappen worden ondernomen. Vaak is niet meer dan een emmertje water en een goede doek nodig. Een goede doek is vaak van katoen en laat daardoor geen sporen achter. Daarmee kan dan de buitenschaal en het vizier worden schoongemaakt. Eventueel kan een beetje specifiek schoonmaakmiddel worden gebruikt. De binnenzijde is vaak los te halen. De voering en de oorpads kunnen dan apart worden gewassen. Het kan ook goed zijn om een klein borsteltje te gebruiken als het vuil iets hardnekkiger blijkt te zijn. Dit is bijvoorbeeld ook handig voor de moeilijker bereikbare plekjes.

> Bekijk ook onze XXXL helmen: kortingen tot 40%!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen