Welke helm is het koelste

In de zomer is het heerlijk om motor of scooter te rijden, maar op de heetste dagen wordt een helm op je hoofd erg warm. Daarom is het belangrijk een helm te kiezen welke zoveel mogelijk van de warmte van de binnenkant kan afvoeren naar buiten.

koelste motorhelm

Warmteafvoer per type helm

Sommige typen helmen houden meer warmte vast dan anderen, zo is een integraalhelm vaak het warmst omdat deze helm volledig gesloten is. Dit kan in de winter juist een voordeel zijn. Een jethelm heeft geen kinstuk waardoor er tijdens het motorrijden meer luchtstromen in de helm worden geblazen. Een systeemhelm heeft een kinstuk welke je omhoog kunt doen samen met het vizier, je hebt dan nog wel een binnenvizier om je ogen te beschermen. Heb je het kinstuk van een systeemhelm omhoog geklapt dan zal dit dus net zoveel verkoeling geven als een jethelm.

> Op zoek naar een koele helm? Bekijk eens onze jethelmen!

Ook de kleur is van invloed op de warmte

Veel motor- en scooterrijders hebben een zwarte helm, terwijl de kleur zwart het warmst wordt. Dit komt omdat bij de kleur zwart veel golflengtes van het licht worden geabsorbeerd, en bij de kleur wit juist weinig. Dit zorgt ervoor dat zwart veel energie opneemt en dus warmer is, en de kleur wit meer golflengtes weerkaatst en dus koeler is. Als je een scooter- of motorhelm alleen in de zomermaanden gebruikt is het dus verstandig om een licht gekleurde helm te kopen.

> Weet je wat voor invloed aerodynamica heeft op een helm? Klik op de link.

Waar op letten bij een integraalhelm

Omdat een integraalhelm warmer is dan andere typen helmen, is het belangrijk dat je een integraalhelm koopt met hoofdventilatie. Let er bij het uitzoeken van de helm op of de helm ventilatieroosters op de bovenkant heeft. Een goed ventilatierooster heeft niet alleen aan de voorkant een ingang om lucht de helm in te laten, maar heeft aan de achterkant ook een uitgang. Hierdoor ontstaat er een luchtstroom door de helm heen waardoor er veel warmte naar buiten wordt afgevoerd.

> Bekijk ook eens de Shark Raw helmen: Vandaag voor 23:59 uur besteld = morgen in huis!

> Bekijk onze systeemhelmen en vindt een koele helm!