Hoe weet ik welke benzine ik voor mijn scooter moet tanken?

Je hebt een afspraak en kiest ervoor om met de scooter te gaan... Eenmaal onderweg kom je erachter dat de benzinetank zo goed als leeg is. Toch nog even snel langs de benzinepomp om de scooter vol te tanken. Aangekomen bij de benzinepomp schiet je iets te binnen: wat moet er voor benzine in de  scooter? Je zal het vast wel eens hebben meegemaakt. Hieronder een aantal tips om dit probleem in de toekomst te voorkomen.

1. Welke benzine kan in de scooter?

Om te beginnen moet het duidelijk zijn dat niet elke soort benzine in elke scooter past. Dit zorgt ervoor dat de scooter helemaal niet meer kan rijden of in kapot kan gaan. Het is gelukkig wel makkelijker dan dat het lijkt. De meeste scooters van tegenwoordig die op benzine rijden, rijden op Euro 95 of Euro 98.

Bij voorkeur raden wij aan om bij het tanken van de scooter te kiezen voor Euro 95 E5 of Euro 98 E5. Dit voorkomt op langere termijn namelijk schade aan je scooter. Ontdek je bij het tanken van je scooter dat je per ongeluk tóch E10 in plaats van E5 hebt getankt, dan is dit niet een schokkend probleem. Voor de langere termijn kan het wel schade opleveren aan je scooter. Door de hoge concentratie bio-ethanol lopen de temperaturen in je motor op.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Welke benzine moet er in je scooter

> Helmen kopen? Zowel voor een scooterhelm als voor een motorhelm aan het juiste adres!

2. Waar kan ik zien welke benzine mijn scooter moet?

Bij aankoop van een scooter ontvangt de koper een handleiding. In deze handleiding staat vermeld wat er precies voor benzine in de scooter moet. Indien de handleiding niet binnen handbereik is, is het mogelijk om de handleiding online op te zoeken. Zoek op type scooter/model in combinatie met bouwjaar.

> ben je op zoek naar een nieuwe helm? Kijk eens bij de nieuwe scooterhelmen / jethelmen.

Scooterhelmen

Vinz Stelvio - Mat Groen
Vinz Stelvio - Mat Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Stelvio - Zwart
Vinz Stelvio - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Trafori - Roze
Vinz Trafori - Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

3. Wat doen soorten benzine?

In Europa wordt Euro 95 als standaard benzine gebruikt. Een groot deel van de voertuigen van na 1990 gebruiken deze brandstof. Een variant van deze brandstof is Euro 98. Deze benzine is wat 'dikker' dan de Euro 95 en hierom meer geschikt voor sportievere modellen. Daarnaast zijn er benzinevarianten zoals Shell V-power. Dit zijn varianten van Euro 95. Hierin zitten extra stoffen die beter zijn voor de motor en zorgen voor een langere levensduur van de motor.

> De Shark helmen & HJC helm: Vandaag besteld = morgen in huis!

4. Hoe zit het dan met diesel?

Dieselscooters komen niet vaak voor en worden gericht gekocht. In andere woorden, diesel scooters worden vaak gekocht door echte liefhebbers. Heb je tijdens het tanken van je scooter toch per ongeluk diesel gekozen? Zorg er dan voor dat je de motor niet start. Breng de scooter langs bij een monteur, deze kan de diesel eruit laten lopen. Zo voorkom je dat diesel zich door je benzine scooter heen verspreidt.

5. Per ongeluk diesel in een benzinetank getankt?

Is er toch per ongeluk diesel in een benzinescooter getankt? Haal dan niet de sleutel om en start ook zeker niet de motor. Dit is zeer slecht voor de motor en kan ook gevaarlijk zijn. Als dit gebeurt, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met een garage. Zij zullen de motor leegpompen. Vervolgens is het weer mogelijk om de juiste brandstof te tanken in je scooter.

Is het onbekend wat er voor brandstof in de scooter moet, ga dan opzoek naar de handleiding. Dit kan zowel online als offline. In de handleiding staat, naast verschillende beschrijvingen over de onderdelen en de scooter zelf, vermeld welke brandstof je kan gebruiken.

> Verzending = gratis: Bekijk nu een scooter beenkleed!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Is de binnenkant van je helm vies? Lees hier hoe je de binnenkant van je helm kan schoonmaken.