Ligt de fabriek van Vespa in Italië?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

De fabriek van Vespa, waar is deze gevestigd? In Italië of elders? We hebben het voor je onderzocht en zullen deze vraag aan je beantwoorden!

Over Piaggio

Het merk Vespa is een merk van bromfietsen en van scooters. Het wordt geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Piaggio. Piaggio is de grootste Italiaanse producent van vliegtuigen, bromfietsen, motorfietsen en scooters. Er zijn nog meer Europese merken die horen bij het Piaggio-concern. In 1884 is het bedrijf opgericht in Genua, dit is gedaan door Rinaldo Piaggio. Hij is overleden in 1938 en heeft zijn twee fabrieken in Pisa en Pontedera nagelaten aan zijn zonen Enrique en Armando Piaggio. Een paar leuke weetjes over Piaggio:

  • De eerste scooter is gebouwd in 1946. Deze noemen ze een Vespa, wat te maken had met het zachte gezoem en de slanke taille.
  • Wereldwijd zijn er vijftien miljoen Vespa’s verkocht.
  • Onder de naam Ape is een driewielige bestelwagen op de markt gebracht in 1948. Dit had te maken met het unieke geluid.
  • 1958 was het jaar waarin ze ook auto’s produceerden. 1959 was het jaar waarin een geschil op Italiaanse wijze werd opgelost door een huwelijk tussen een dochter van de Piaggio-familie en van een lid van de Fiat-familie Agnelli.

ligt de Vespa fabriek in Italië

Leestip: Waar ligt de Vespa fabriek?

Een bezoekje waard

Als je wil kun je een bezoekje brengen aan het Piaggio museum in Italië. Als je op vakantie gaat naar dit land, is het een bezoekje waard. Italië is een land waar ieder jaar veel mensen naar toe gaan. In totaal is ongeveer 75% van het land hier bergachtig of heuvelachtig. 20% van het land is bebost. Je hebt hier smalle stroken van laagland langs de kust, maar je hebt hier ook veel mooie wegen waar je kunt rijden met je motor of scooter. Lekker toeren langs de kustlijn, veel mensen maken hier een mooie vakantie van en genieten volop. Ook de meren bezoeken is de moeite waard zoals de grotere meren waaronder het Comomeer, het Lago d’Iseo en het Gardameer.

Kies zelf een mooie tijd uit wanneer je naar Italië wil en geniet van alle mogelijkheden. Een Vespa scooter huren is hier ook zeker mogelijk. Echt even vakantie nemen en genieten van dat moment, meer kun je toch niet doen? De Vespa fabriek kun je een bezoekje brengen en ook stel je hier de vragen als je die hebt.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bekijk nu systeemhelmen!

> Wil je een jethelm kopen? Jethelmen zijn enorm populair onder scooterliefhebbers. Het open kinstuk zorgt ervoor dat je wat meer verkoeling hebt tijdens het rijden. Heb je liever een kinstuk dat je open & dicht kan klappen? Kies dan voor een systeemhelm van bijvoorbeeld het merk Schuberth.