Wat zijn de voor- en nadelen van een jethelm?

Een jethelm is een speciale helmsoort dat het hoofd omsluit, maar het gezicht volledig vrijlaat. Een jethelm is een helm die een klassiek karakter heeft en door het ontwerp bij een grote groep. met name scooter- en brommerliefhebbers, populair is. Het is echter ook een helm die niet voor alle situaties en gebruiksdoelen even geschikt is om te dragen. Dat zal onder meer blijken uit de voordelen en nadelen die hieronder genoemd worden.

Voordelen jethelm

Het ontwerp en kenmerken maken de jethelm tot een aansprekend model, die veel gedragen wordt. Het fraaie design kan als een voordeel worden genoemd, maar uiteraard is het per persoon verschillend of het model aanspreekt of niet. In elk geval zijn er in het aanbod verschillende typen jethelmen te onderscheiden, zodat ook dat wat betreft met eigen voorkeuren rekening gehouden kan worden. Een van de grote voordelen die een jethelm te bieden heeft, is het zicht. Doordat niet het hele hoofd met het gezicht wordt omsloten, wordt er naar alle kanten vrij zicht geboden. Een ander voordeel dat van toepassing is op het dragen van een jethelm is het gevoel van comfort dat wordt ervaren. 

Scooterhelmen

Vinz Fiori - Blauw / Wit
Vinz Fiori - Blauw / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Stelvio - Blauw
Vinz Stelvio - Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Ghost - Mat Zwart
Caberg Ghost - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,95 Vanaf  216,87
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Bekijk ook onze motorhelmen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Nadelen jethelm

Het ontwerp biedt voordelen, maar kan ook nadelen bieden. Het gezicht is helemaal vrij. Dan is er nog een nadeel van het rijden met een jethelm en de wind. Een harde wind kan voor tranende ogen zorgen. Dat kan echter wel worden opgelost door een speciale bril te dragen die de ogen goed omsluit, zodat de ogen niet rechtstreeks met de wind in contact komen. Door het open gezicht hebben vliegjes natuurlijk ook vrij spel om tegen het gezicht aan te vliegen of nog erger in de mond terecht te komen. Het dragen van een shawl kan daar weer een oplossing voor bieden.  Bij hoge snelheden kan er nog meer hinder door de wind ontstaan in de vorm van windruis.

> Binnen 24 uur gratis thuisbezorgd: Bestel nu de Shark Evo one 2!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen