De voordelen van een elektrische scooter

Elektrische scooters of fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wie de aanschaf van een nieuwe scooter gepland heeft kan zeker het elektrische alternatief in gedachten houden. Maar wat zijn nu de voordelen van een elektrische scooter? 

Weg met de overlast

Een scooter kan overlast betekenen. Veel motors van scooters maken een scherp lawaai en dat is niet aangenaam. Een elektrische scooter heeft geen verbrandingsmotor en ook geen uitlaat, dit zorgt ervoor dat je geliefde vervoersmiddel nagenoeg geen geluid maakt. Zowel de chauffeur van de scooter als de omstaanders zullen de stilte van een elektrische scooter waarderen. Naast het lawaai kan een scooter wel eens minder aangenaam ruikende en ongezonde gassen uitstoten. De natuur is veel meer gebaat bij het elektrische alternatief.

Scooterhelmen

VINZ Fiori - Mat Licht Blauw / Wit
VINZ Fiori - Mat Licht Blauw / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
VINZ Stelvio - Mat Roze
VINZ Stelvio - Mat Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Jet Uptown - Wit
Caberg Jet Uptown - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,95 Vanaf  118,15
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> De Shark helm: Verzending = gratis!

Budgetvriendelijk

Elektriciteit is een stuk goedkoper dan benzine. Zeker wanneer je je scooter hoofdzakelijk gebruikt voor kortere afstanden. Rijden in de stad kan wel wat energie vragen door het constante stoppen, opnieuw starten en optrekken,... Met een volle accu kun je gemiddeld een honderdtal kilometer rijden, dit staat gelijk aan ongeveer zes tot acht uren opladen. Wie kortere afstanden aflegt met zijn scooter, is financieel zeker gebaat bij de elektrische variant! Ook qua onderhoud vraagt een elektrische scooter weinig. De banden, lichten en accu zelf moeten af en toe worden nagezien. Een scooter die rijdt op benzine vraagt een veel uitgebreider onderhoud en heeft sneller wisselstukken nodig. Bij intensief of incorrect gebruik van de accu van een elektrische scooter kan een vervanging noodzakelijk zijn.

Voordelen van elektrische scooter

> neem een kijkje bij alle goedkope scooterhelmen of nieuwe jethelmen

Conclusie

Een elektrische scooter is niet alleen stiller en natuurvriendelijker, de ietwat duurdere aankoopprijs wordt meteen gecompenseerd door de veel lagere energie- en onderhoudskosten. Denk goed na alvorens een nieuwe scooter te kopen, want de elektrische versie zou wel eens de scooter van de toekomst kunnen worden.

 > Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis: Bekijk onze Shark Raw helmen!