Shark Ridill 1.2 Stratom motorhelmen: nu gratis verzending

De Ridill 1.2 Stratom van Shark is een helm waarvan de prijs in de middenklasse ligt. Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Wat bij deze helmen meteen opvalt, is de opvallende patronen. Elke kleurvariatie van het patroon heeft een eigen look, waardoor het er bijna als een ander type helm uitziet. De Ridill 1.2 Stratom is een prima motorhelm, waarbij het aan weinig ontbreekt. Deze helmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, en worden gratis verzonden. Bij levering krijg je bij deze helm zowel een antikras vizier, als een zonnevizier. In dit type helm kun je prima een bril dragen, want bij het ontwerpen is hier rekening mee gehouden. Het maakt niet uit vanuit welke hoek je naar de helm kijkt, het uiterlijk blijft sportief en indrukwekkend. De kinband is makkelijk los en vast te maken, door middel van de micrometic kinband met speciaal snelsluitsysteem.

Ridill 1.2 Stratom motorhelm van Shark: klaar voor een communicatieset

Een voordeel van de Shark Ridill 1.2 Stratom motorhelm, is bij het maken van de helm vooraf al rekening is gehouden met een communicatieset. Deze communicatieset is los te bestellen en geeft je een aantal voordelen, zoals:

  • Communiceren met andere motorrijders.
  • Bellen zonder je handen te gebruiken.
  • Een microfoon met ruisonderdrukking, waardoor je ook op de snelweg kunt communiceren.
  • Handig om de instructies van de navigatie te horen.

Het bellen met zo’n communicatieset verloopt via je telefoon, doordat deze verbinding met de set maakt via Bluetooth. Het communiceren met andere motorrijders is alleen mogelijk als zij zelf ook een communicatieset hebben. Dit is vooral handig als je met een groep een motortocht maakt. Verder hebben de Ridill 1.2 Stratom motorhelmen van Shark een goed ventilatiesysteem. De ventilatieingangen zijn met handschoenen makkelijk open of dicht te zetten. Zo is heel precies te regelen hoeveel luchtaanvoer je in de helm wilt.

Minder herrie in de helm

Tussen de verschillende modellen motorhelmen zit een groot verschil in hoeveelheid lawaai welke de helm in komt. Hoe meer open ruimte een helm heeft, hoe meer lawaai de helm in komt. Daarom geeft een jethelm veel herrie, omdat de voorkant deels open is. Daarom is de beste keuze voor motorrijders een integraalhelm. Doordat de helm één geheel vormt, komt er ook minder herrie naar binnen. Ook de pasvorm is belangrijk, want een helm welke te groot is, zal meer lawaai aan je oren geven dan een goed passende helm. Daarnaast hebben veel motorrijders tegenwoordig op maat gemaakte oordoppen. Een verkeerde zithouding op de motor is één reden wat waardoor je veel geluidsoverlast hebt. Soms helpt iets anders zitten al om het geluid met een groot deel te reduceren. Voor motorrijders die vaak last hebben van geluidsoverlast, is het slim om tijdens de aanschaf van hun eigen motor ook te kijken naar de hoeveelheid lawaai die de motor maakt. Vaak komt de meeste herrie namelijk bij de eigen motor vandaan, in plaats van bij het andere wegverkeer.

> Kies zelf een aflevermoment en plek: Bestel nu een Shark EVO-ONE 2 Lithion!

Het juiste slot voor de motor

Om een motor goed te kunnen beveiligen, is het belangrijk om een stevig slot te hebben. Vaak eisen verzekeringen ook dat je een slot met een bepaald keurmerk gebruikt. Een kettingslot is in de meeste gevallen de juiste keuze, omdat je hiermee ook de helm kunt beveiligen. Daarnaast stelt een kettingslot de motorrijder in staat om de motor aan een object vast te maken. Deze manier van de motor op slot zetten, heeft als voordeel dat dieven de motor niet op kunnen tillen om ergens anders het slot open te breken. Beveilig de motor ook thuis met een goed slot. Voor mensen die thuis geen object hebben om de motor aan te bevestigen, zijn er ook muurankers. Deze kun je bijvoorbeeld in de vloer plaatsen om hier de motor aan vast te maken. Verder is het verstandig de motor altijd op slot te zetten, ook als je maar een korte tijd weg bent. Beveilig je de motor minder goed, dan hebben de dieven ook minder tijd nodig om deze mee te nemen.

> Bekijk het gehele assortiment Shark Ridill helmen: Profiteer van korting tot 40%!