Scorpion EXO 390 Patriot: Gratis verzending op gehele assortiment

De Patriot helm van de Scorpion EXO 390 serie is een helm met een stoere uitstraling. Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Dit komt onder andere door de opdruk op de buitenschaal. Deze opdruk ziet eruit alsof iemand er met graffiti op heeft gespoten. Hierdoor past de EXO 390 Patriot integraalhelm echt in het straatbeeld. Daarnaast zijn de kleuren goed bij elkaar gekozen. De subtiele kleurveranderingen zorgen net voor een extra dimensie. De Scorpion EXO 390 Patriot helm is daarom een helm waar je graag mee gezien wil worden. Het is daarom logisch dat je de helm snel in je bezit wil hebben. Vaak moet je bij andere websites betalen als je de helm snel in bezit wil hebben. Bij ons hoeft dit echter niet! Wij hanteren een gratis levering op het gehele assortiment. Hierbij geldt de regel, dat in de meeste gevallen bestellingen op werkdagen de volgende dag al worden geleverd!

Scorpion EXO 390 Patriot integraalhelm gemaakt in twee schaalmaten

De opvallende buitenschaal van de Scorpion Patriot integraalhelm heeft een voordeel ten opzichte van andere buitenschalen. Dit komt omdat de buitenschaal van de Scorpion EXO-390 Patriot wordt gemaakt in twee schaalmaten. Dit betekent dat een kleine maat, zoals maat XS, een kleinere buitenschaal heeft dan een grote maat, zoals maat XL. Bij veel helmen wordt de buitenschaal in één maat geproduceerd. De binnenkant wordt hierbij verschillend opgevuld, waardoor er verschil in maten ontstaat. De twee schaalmaten hebben als voordeel dat de Scorpion helm bij bijna iedereen goed aansluit. Hierdoor zit de helm ook bij bijna iedereen heerlijk op het hoofd. De buitenschaal van de EXO 390 Patriot is verder gemaakt van polycarbonaat, waardoor de helm licht en stevig is. Deze buitenschaal is onderhevig geweest aan verschillende tests. Dit heeft geleid tot het ECE 22.05 keurmerk waar de Scorpion 390 Patriot integraalhelm van is voorzien. Hierdoor is de helm goedgekeurd voor alle Europese openbare wegen.

  • Buitenschaal gemaakt in twee schaalmaten
  • Helm zit bij bijna iedereen heerlijk op het hoofd
  • Buitenschaal gemaakt van polycarbonaat
  • Helm voorzien van het ECE 22.05 keurmerk

> Tot wel 40% korting: sharktooth prime & integraal helm!

De binnenvoering van een helm schoonmaken

Bij iedereen komt het voor dat je zweet in je helm. Dit is op warme dagen zelfs veel meer dan op koude dagen. Het zweet droogt op en kan minder fris gaan ruiken. Ook kunnen er bacteriën ophopen door het zweet in de binnenvoering. Het is daarom belangrijk om regelmatig de binnenvoering van je helm te reinigen. Bij helmen heb je twee soorten binnenvoeringen, namelijk een vaste binnenvoering en een uitneembare binnenvoering. Het voordeel van een uitneembare binnenvoering is dat je deze binnenvoering eenvoudiger kunt wassen. Het is vaak zelfs mogelijk om hiervoor een wasmachine voor te gebruiken. Let wel op dat je nooit water gebruikt dat warmer is dan 30 graden Celsius. Hierdoor kan de binnenvoering krimpen.

Een vaste binnenvoering is lastiger te reinigen en droogt daarnaast ook minder snel. Neem lauw water met een klein beetje shampoo en was de binnenvoering handmatig. Gebruik hiervoor lichte shampoo, zoals een babyshampoo. Spoel daarna de binnenvoering goed uit, zodat er geen shampoo in achterblijft. Spoel desnoods een paar minuten extra. Laat hierna de Scorpion 390 helm en binnenvoering geheel opdrogen. Doe dit altijd op kamertemperatuur, anders kan de binnenvoering krimpen.

  • Gebruik lauw water en zeep om binnenvoering te reinigen
  • Uitneembare binnenvoering vaak geschikt voor wasmachine
  • Gebruik nooit water warmer dan 30 graden Celsius
  • Spoel de binnenvoering goed uit, zodat er geen (baby)shampoo achterblijft
  • Op kamertemperatuur opdrogen om krimpen tegen te gaan
Bekijk ook eens onze andere helmen uit het Scorpion assortiment: