Hoe kun je je scooter tijdens de winter onderhouden?

In de winter krijg je te maken met slechte weersomstandigheden en met zout bestrooide straten. Vaak zetten mensen de scooter in de schuur tot na de winter, maar sommige mensen besluiten toch om het risico te nemen en de scooter buiten te laten staan. Een van de risico’s is de potentiële schade. Het strooizout zorgt voor schade op de lak, het frame en andere metalen onderdelen. Nu ontstaat de vraag: is dit tegen te gaan? Hoe moet de scooter worden onderhouden in situaties als deze of als je de scooter niet gebruik?

Wat als de scooter niet gebruikt wordt?

Als er in de winter niet wordt gereden op de scooter, is het belangrijk om scooter in ieder geval onderdak te geven. Plaats de scooter dus in een schuur of onder een afdak. Dit voorkomt ook lakschade door vorst. Als er geen ruimte is om de scooter onder een afdak te zetten, kun je ook een beschermhoes aanschaffen.

Scooter in de winter onderhouden

Naast de accu en de lak, moet er ook gelet worden op de bougie. Deze dient zo nu en dan schoon gemaakt te worden en dus ook als de scooter niet gebruikt wordt. Dit is een onderdeel dat zich bevindt bij de aansluiting van de uitlaat. Het zit verstopt onder een dop met een draadje. Vraag voor je iets doet altijd een ervaren scooter specialist om technisch advies.

> Op zoek naar een nieuwe helm? Kijk eens bij onze scooterhelmen met helmen zoals de Shark Evoline 3 en de Shark raw helmen. Profiteer van korting tot wel 40% + gratis verzending. En voor 23:59 uur besteld = morgen in huis!

Wat als de scooter wel gebruikt wordt?

Als de scooter wel gebruikt wordt tijdens de winterperiode? Dan dient er rekening gehouden te worden met de vorst, maar ook met andere dingen. Er kan pekel worden gestrooid. Dit zorgt ervoor dat de weg minder glad wordt, maar zorgt ook voor lichte schade aan de scooter. Door de metalen onderdelen van de scooter in te vetten beperk je de schade van pekel. Ook hier geldt weer vraag altijd een ervaren scooter specialist om technisch advies.

Hoewel pekel ervoor zorgt dat de weg minder glad wordt, dient er nog steeds gelet te worden op de snelheid. Zodra er ijs op de weg ligt, kan het gevaarlijk glad worden. Om toch nog een klein beetje extra grip te behouden, is het aan te raden om alleen met banden te rijden waar nog veel profiel op zit. Controleer dus de banden en vervang deze als het profiel verdwijnt.

Let in de winter dus goed op de scooter en check regelmatig of alles nog doet wat het moet doen. Door de scooter in de winterperiode goed te onderhouden zorgt je dat de scooter in de lente weer optimaal gebruikt kan worden.

 > terug naar alle jethelmen voor scooters

Rugpijn na het scooterrijden? Lees hier hoe je rugpijn na het scooter rijden kunt voorkomen.