Motorrugzakken: voor kleine volumes of veel bagage

Rijd je vaak lange afstanden op een motor en is een overnachting geen uitzondering? Een rugzak Lees door

Van laag naar hoog sorteren

8 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

8 producten in totaal

Filteren
per pagina
voor op de motor is geen overbodige luxe. Bekijk ons assortiment aan motorrugzakken. Speciaal ontwikkeld voor op de motor. Extra comfortabel en praktisch.

Juist omdat de motor zelf weinig tot geen opbergruimte biedt, zijn oplossingen zoals een motorrugzak een uitkomst. De 100% waterdichte tassen bergen tot wel 90 liter aan bagage. Bekijk ons assortiment en ontdek de tas die aan jouw wensen voldoet.

Aan welke eisen moet een motorrugzak voldoen?

Niet iedere rugzak is geschikt voor op de motor. Voor een motorrugzak is het belangrijk dat de tas een borstriem en een tailleriem heeft. Wel zo belangrijk, want deze riempjes zorgen ervoor dat de tas niet gaat verschuiven onder het rijden. Juist als motorrijder vind je het – waarschijnlijk – leuk om af en toe een scherpe bocht te nemen. Zeker in dat geval is een stevig zittende motorrugzak wel op zijn plek.

Niet alleen de stevigheid – de riempjes dus – zijn belangrijk voor een tas op de motor. Deze elementen zijn prettig voor een motortas:

  • Borstriem en tailleriem
  • 100% waterdichte tas
  • Ruime tas: van 12 tot 90 liter mogelijk
  • Ruime vakken
  • Stevige schouderbanden
  • Verstelbare opening (sommige modellen)
  • Gelaste naden
  • 1 jaar garantie

Bovenstaande specificaties gelden niet voor alle rugzakken. Vergelijk ze onderling goed. Zo weet je zeker dat je de juiste motorrugzak bestelt.

Motorrugzakken met specifieke eigenschappen

Motorrugzakken beschikken over andere eigenschappen dan de doorsnee rugzak. Zo wordt er bij het ontwikkelen van een motor rugzak rekening gehouden met de wensen van de gemiddelde motorrijder. Er kunnen speciale zakjes zijn aangebracht, waar bijvoorbeeld een smartphone in kan worden opgeborgen en voor het dragen van oortjes tijdens het rijden kan er van de kabelgaten in de motor rugzak gebruik worden gemaakt. Er wordt vaak ruimte geboden voor het vervoeren van een laptop en er zijn zelfs speciale motor rugzakken die de gelegenheid bieden om een tweede helm te vervoeren. Uiteraard kan er altijd een keuze worden gemaakt uit speciale modellen, zoals een motor rugzak met een harde buitenschelp, die op ergonomisch en aerodynamisch gebied is aangepast.