Zo luister je onbezorgd muziek tijdens het rijden!

Veel rijders vinden het fijn om tijdens het rijden wat te hebben om naar te luisteren, zeker tijdens lange afstanden. Het is dan helemaal fijn als dit de eigen muziek kan zijn. Toch is het zo dat die vervelende oordopjes vaak uitvallen. Dus hoe zorg je er nu voor dat je ongestoord muziek kunt luisteren?

muziek luisteren met helm op

Bluetooth set in de helm

Er zijn mensen die een Bluetooth setje in hun helm plaatsen. Deze kunnen zij verbinden met hun telefoon, IPod, MP3 enzovoort. Neem bijvoorbeeld een setje van Garmin. Helemaal top is de Cardo G9, deze past de muziek aan de snelheid waarmee je rijdt. Want als je zachtjes rijdt kun je de muziek veel beter horen als wanneer je hard over de snelweg scheurt met veel wind om je heen.

> Op zoek naar een scooterhelm om muziek te luisteren? Gratis bezorging!

In-ear oordopjes

Het is ook mogelijk om te kiezen voor in-ear oordopjes. Vaak zijn deze ook met Bluetooth te verbinden. Zo kun je gewoon jouw muziek opzetten tijdens het rijden. Een goede tip is om vantevoren een afspeellijst aan te maken met de muziek die je graag horen wil, of een wachtlijst aan te maken net voordat je op kunt stappen. Ook kun je tegenwoordig nog gewoon de radio beluisteren, dus dat is ook een optie. Let er wel op dat je de muziek vantevoren downloadt, anders is de telefoonrekening straks torenhoog. Het is ook mogelijk om met normale oordopjes te rijden, al moet je er dan wel voor zorgen dat deze in je oren blijven zitten. Dit kun je simpelweg doen door nog iets te dragen onder je motorhelm, denk bijvoorbeeld aan een bivakmuts. In de winter is dit nog lekker warm ook.

> veelvoorkomend probleem: helm maakt een trekkende beweging bij het naar achteren/opzij kijken

> Vandaag besteld, morgen in huis: de Shark helmen!