• Voor 23.59 uur besteld
    = morgen in huis
  • Gratis verzending op
    gehele assortiment
  • Kies zelf je aflevermoment
    & afleverplek
  • ECE keurmerk op
    alle helmen
  • Wat is mijn maat?

Zo luister je onbezorgd muziek tijdens het rijden!

Veel rijders vinden het fijn om tijdens het rijden wat te hebben om naar te luisteren, zeker tijdens lange afstanden. Het is dan helemaal fijn als dit de eigen muziek kan zijn. Toch is het zo dat die vervelende oordopjes vaak uitvallen. Dus hoe zorg je er nu voor dat je ongestoord muziek kunt luisteren?

muziek luisteren met helm op

Bluetooth set in de helm

Er zijn mensen die een Bluetooth setje in hun helm plaatsen. Deze kunnen zij verbinden met hun telefoon, IPod, MP3 enzovoort. Neem bijvoorbeeld een setje van Garmin. Helemaal top is de Cardo G9, deze past de muziek aan de snelheid waarmee je rijdt. Want als je zachtjes rijdt kun je de muziek veel beter horen als wanneer je hard over de snelweg scheurt met veel wind om je heen.

> Op zoek naar een scooterhelm om muziek te luisteren? Gratis bezorging!

In-ear oordopjes

Het is ook mogelijk om te kiezen voor in-ear oordopjes. Vaak zijn deze ook met Bluetooth te verbinden. Zo kun je gewoon jouw muziek opzetten tijdens het rijden. Een goede tip is om vantevoren een afspeellijst aan te maken met de muziek die je graag horen wil, of een wachtlijst aan te maken net voordat je op kunt stappen. Ook kun je tegenwoordig nog gewoon de radio beluisteren, dus dat is ook een optie. Let er wel op dat je de muziek vantevoren downloadt, anders is de telefoonrekening straks torenhoog. Het is ook mogelijk om met normale oordopjes te rijden, al moet je er dan wel voor zorgen dat deze in je oren blijven zitten. Dit kun je simpelweg doen door nog iets te dragen onder je motorhelm, denk bijvoorbeeld aan een bivakmuts. In de winter is dit nog lekker warm ook.

> veelvoorkomend probleem: helm maakt een trekkende beweging bij het naar achteren/opzij kijken

Is het wel veilig?

Waar je ook rekening mee dient te houden is of het wel een slim idee is om te gaan rijden terwijl je naar muziek luistert. Zeker in de stad of dichtbevolkte gebieden waar veel verkeer is kan het zomaar zijn dat muziek je alleen maar afleidt. Zorg er dus sowieso voor dat je niet op een te hard niveau luistert. Als je in de stad rijdt is het verstandig om het volume zo laag mogelijk te houden. Indien je op een rustig tijdstip op de snelweg rijdt kun je natuurlijk wel gewoon losgaan. Uiteindelijk blijft veiligheid het belangrijkste, iedereen weet dat je met een motor een lelijke val kan maken dus zorg ervoor dat jouw eigen veiligheid altijd voorop blijft staan.

Shark

> Vandaag besteld, morgen in huis: de Shark helmen!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen