Praktische informatie voor jouw motorvakantie in Macedonië

Ga je binnenkort met de motor richting Macedonië? Dan is dit artikel zeker interessant voor jou. Op deze pagina zetten we namelijk praktische informatie voor jouw motorvakantie in Macedonië op een rijtje. Door de informatie op deze pagina door te lezen, ga je gegarandeerd goed voorbereid op reis. En hoe beter de voorbereiding, des te meer je van jouw motorreis kunt genieten!

Het prachtige Macedonië: een korte kennismaking

Voor we je praktische info geven voor jouw motorvakantie in Macedonië, is het goed om je wat meer algemene informatie te geven over dit land. Zo weet je een beetje waar je naartoe gaat als je een motorreis naar Macedonië organiseert.

Macedonië is ontstaan uit het voormalige Joegoslavië. De hoofdstad van het land is Skopje: een stad met een rijke geschiedenis en diverse prachtige monumenten. Macedonië maakt onderdeel uit van de Balkan. In tegenstelling tot diverse andere Balkanlanden, grenst dit land niet aan de zee. Het wordt volledig omringd door land.

De afgelopen jaren is Macedonië steeds populairder geworden als vakantiebestemming. Het land is niet alleen prachtig, maar bovendien erg veilig. Voor motorliefhebbers is het absoluut een goede vakantiebestemming, want in Macedonië kun je heerlijk motorrijden.

Praktische informatie voor jouw motorvakantie in Macedonië

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bestel nu de HJC IS 17 helm!

Het wegennet van Macedonië

Als je gaat motorrijden in Macedonië, is het goed om wat meer te weten te komen over het weggennet van het land. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat Macedonië slechts een klein stukje snelweg kent. Tijdens je motorvakantie zal je voornamelijk over tweebaanswegen rijden. Deze wegen zijn over het algemeen van redelijke tot goede kwaliteit.

Een derde deel van het wegennetwerk van Macedonië is niet verhard. Dit kan wat extra uitdagingen met zich meebrengen tijdens je motorvakantie, maar dit maakt je reis wellicht juist extra leuk.

Verder is het goed om te weten dat je beter niet in het donker kunt rijden tijdens je motorvakantie in Macedonië. De wegen in het land zijn namelijk slecht verlicht en in de nacht rijdt er veel langzaam rijdend verkeer door het land. Omdat de wegen slecht verlicht zijn, zie je dit verkeer vaak niet goed. Dit kan gevaarlijk zijn.

> Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd: Bekijk nu de HJC IS-Max II helm!

De verkeersregels in Macedonië

De meeste verkeersregels in Macedonië zijn exact hetzelfde als in Nederland. We zetten de belangrijkste regels voor jou al motorrijder graag nog even op een rijtje:

  • Het dragen van een motorhelm is verplicht. Niet alleen voor de bestuurder van de motor, maar ook voor de passagier.
  • Het is verplicht overdag dimlicht te voeren.
  • Je mag maximaal 0,5 promille alcohol in je bloed hebben als je motor gaat rijden.
  • Het is niet toegestaan een persoon op de motor te vervoeren die alcohol heeft gedronken.

Verder is het goed om te weten dat je op veel plaatsen gratis kunt parkeren. Op de plaatsen waar je niet gratis kunt parkeren, staat doorgaans een parkeermeter. Hier kun je met contant geld of je pinpas betalen, bij het kopen van een parkeerkaartje. In grotere steden, waaronder Skopje, Dojran en Strumica, betalen locals hun parkeerplaats door een sms’je te sturen. Toeristen kunnen bij de plaatselijke kiosk terecht om een kraskaartje te kopen voor het parkeren.

Motorhelmen

Schuberth C3 Pro - Zilvergrijs
Schuberth C3 Pro - Zilvergrijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,95 Vanaf  349,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion Exo-tech Primus - Neon Geel / Zwart
Scorpion Exo-tech Primus - Neon Geel / Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Vanaf  349,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Drift Evo Carbon Incl. Pinlock Vizier - Zwart / Grijs
Caberg Drift Evo Carbon Incl. Pinlock Vizier - Zwart / Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  389,95 Vanaf  279,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: Een motorvakantie in Albanië!