Motorrijden over de Col de la Bonette in Frankrijk

Veel mensen gaan naar Spanje of Italië voor een onvergetelijke motorvakantie. Toch kun je dichter bij huis ook heerlijk motorrijden, namelijk in het uitgestrekte Frankrijk. Eén van de beste motorroutes die je in dit land vindt, is de motorroute over de Col de la Bonette.

In dit artikel lees je meer ver de Col de la Bonette en de motorroute die over deze bergpas. Ben je van plan deze motorroute op de korte termijn te volgen? Dan is de informatie in onderstaande alinea’s zeker interessant.

Algemene informatie over de Col de la Bonette

De Col de la Bonette is een bergpas die op maar liefst 2800 meter hoog ligt. Het is niet zomaar een bergpas, maar de hoogste berijdbare en verharde pas van de Alpen. De bergpas is hoog, kaal, een beetje verloren en tegelijkertijd toch erg mooi. Neem zeker je fototoestel mee als je over de Col de la Bonette gaat rijden, want je wordt tijdens je tocht getrakteerd op meerdere prachtige uitzichten.

Motorroute Col de La Bonette

Motorrijden over de Col de la Bonette

Zoals al eerder vermeld, is de Col de la Bonette de enige verharde en dus berijdbare pas van de Alpen. Dit maakt de pas uitermate geschikt voor een prachtige motortocht. Goed om te weten: de motortocht over de Col de la Bonette is geschikt voor beginners en gevorderden. Beginners profiteren van het feit dat de bergpas natuurlijke bochten heeft, gevorderde motorrijders genieten van een prachtig uitzicht onderweg.

Volg je de motorroute over de Col de la Bonette, dan rijd je tot 60 meter onder de top. De laatste 60 meter kun je enkel te voet afleggen. Het is zeker een aanrader om je motor even te parkeren en te voet naar de top te lopen, want hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Motorhelmen

Schuberth C4 Basic - Wit
Schuberth C4 Basic - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  499,95 Vanaf  348,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Jackal Darkside - Zwart / Wit / Rood
Caberg Jackal Darkside - Zwart / Wit / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,95 Vanaf  149,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO-520 Air Laten - Mat Zwart / Blauw
Scorpion EXO-520 Air Laten - Mat Zwart / Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  249,90 Vanaf  224,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> De IS-17 HJC helm: Vandaag bezorgd = morgen in huis!

3 praktische tips voor een geslaagde motorvakantie

Wil jij de Col de la Bonette met de motor verkennen? Lees dan onderstaande tips voor een geslaagde motorvakantie.

  • Plan je motorvakantie op het juiste moment. In het najaar is het niet alleen koud in Frankrijk, maar kan het bovendien mistig zijn op de Col de la Bonette. Dit is jammer, want dan kun je onderweg minder goed van de mooie uitzichten genieten.
  • Check de weersverwachting voor je gaat. Het is zonde als je minder goed van je motortocht kunt genieten omdat je te frisse of juist te warme kleding aan hebt…
  • Plan meerdere motortochten in de omgeving. Eigenlijk is het zonde alleen de Col de la Bonette te verkennen met de motor. In de directe omgeving van de bergpas zijn namelijk nog vele andere motorroutes uitgestippeld.

Verder is het verstandig om je motor even goed na te laten kijken door een monteur, voor je naar Frankrijk vertrekt. Zo voorkom je dat je onderweg naar Frankrijk – of erger nog: op de Col de la Bonette – met pech langs de weg komt te staan. Ook als je je motor nog recentelijk na hebt laten kijken, is een extra controle geen overbodige luxe. Je wil namelijk wel met een goede en veilige motor op pad.

> Gratis bezorging op het assortiment RPHA 11 HJC helmen!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Plannen voor een motorvakantie in Italië: Kijk dan snel hier!