Alles wat je moet weten over motorroute Sa Calobra

Als je op het internet zoekt naar de mooiste motorroutes van Europa, is de kans groot dat je ook in aanraking komt met de Sa Calobra motorroute. Deze motorroute is uitgestippeld op het zonnige eiland Mallorca en wordt door velen een van de mooiste routes van Europa genoemd.

Wil jij meer weten over deze route, bijvoorbeeld omdat je deze motorroute ook een keer wil volgen? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de Sa Calobra motorroute.

Algemene informatie over de route

Mallorca is een populaire vakantiebestemming onder motorrijders. Dit komt omdat er diverse mooie routes uitgestippeld zijn op het eiland, waaronder de Sa Calobra motorroute. De Sa Calobra is, zoals al eerder vermeld, een van de mooiste en populairste routes van Europa. Dit komt niet door de lengte van de route. De motorroute is namelijk (slechts) 9,5 kilometer lang.

De Sa Calobra motorroute kenmerkt zich door de diverse scherpe haarspeldbochten die je op de route tegenkomt. Daarnaast kom je langs diverse steile rotsformaties en diepe afgronden. Dit maakt de motorroute erg spannend en uitdagend om te volgen.

Aan het einde van de Sa Calobra motorroute word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over grote delen van het groene eiland Mallorca. Niet alleen de route zelf is dus de moeite waard, maar het eindpunt van de motorroute is ook zeker indrukwekkend te noemen.

> De HJC RPHA 11: Vandaag besteld = morgen in huis!

Een motor huren op Mallorca

Het is een beetje lastig om je motor mee te nemen naar het eiland Mallorca. Gelukkig is het mogelijk om op het eiland een motor te huren. Er zijn diverse bedrijven die hoogwaardige motoren verhuren. Voor een enkele dag, maar ook voor meerdere dagen. Ook als je voor meerdere dagen een motor wil huren, zodat je ook de rest van het eiland met de motor kunt verkennen, kun je bij een verhuurbedrijf terecht.

Tip: ga je in het hoogseizoen naar Mallorca om de Sa Calobra te bedwingen? Dan is het wellicht verstandig van tevoren contact op te nemen met een verhuurbedrijf, om jouw motor te reserveren. Zo weet je zeker dat er een motor voor je klaar staat als je de Sa Calobra wil rijden.

Motorroute Sa Calobra, Mallorca

De Sa Calobra route rijden: 3 tips

Om dit artikel af te sluiten, geven we je nog graag enkele tips om de Sa Calobra veilig én op een leuke manier te rijden.

  • Controleer de motor die je bij het verhuurbedrijf meeneemt, goed op eventuele gebreken. Je wil namelijk wel met een veilige en goede motor de Sa Calobra route rijden.
  • Volg de route op een mooie dag. De Sa Calobra motorroute is een vrij uitdagende route. Regent het hard, dan is het nog moeilijker de route te rijden. Bovendien kun je minder van de tocht genieten als het slecht weer is.
  • Neem de tijd voor de route. Het is zonde als je het idee hebt de route snel te moeten rijden. Geniet van de omgeving en blijf ook zeker even staan als je het eindpunt van de route hebt bereikt. Zo kun je echt van het mooie uitzicht genieten.

> Verzending = gratis: Bekijk nu uw motorhoes!

De romantische motorroute naar Rome: Bekijk het hier!