Sorteren op:
Integraalhelmen

Integraalhelm kopen: met gratis verzending!

Een integraalhelm is geschikt en toegankelijk voor motorrijders, scooterrijders en brommerrijders. Ontdek de helm die bij Lees door

Sorteren

53 producten

Filteren
 1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 2. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 3. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 4. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 5. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 6. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 7. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 8. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

53 producten

Filteren

jou past.

Integraalhelm kopen in de juiste maat

Als je een integraalhelm gaat kopen, dan is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Maak daarom gebruik van onze handige matentabel! Het is van essentieel belang dat een helm goed past. Een te strakke helm resulteert in drukplekken op het hoofd en een te losse helm zorgt ervoor dat de helm naar alle kanten zwiert tijdens een ritje op je rijwiel. 

Bij een strakke helm moeten we trouwens wél een kanttekening plaatsen. Het kan voorkomen dat een helm in het begin strak aanvoelt, dit komt omdat integraalhelmen zich moeten vormen naar het hoofd van de bestuurder.

Hoe de maat berekenen van integraalhelm?

Maak gebruik van onze matentabel en calculator om te bepalen welke maat integraalhelm jij nodig hebt. Gebruik deze 2 stappen:

Stap 1. Omtrek van je voorhoofd in centimeters
Meet de omtrek van je hoofd op met een meetlint. Dit doe je door het meetlint ongeveer 2,5 cm boven je wenkbrauwen te plaatsen.

Stap 2. Uitkomst in centimeters = helmmaat
Kijk op de matentabel welke maat helm je nodig heeft.

 

> Tot wel 40% korting: scooter helm & beenkleed scooter!

Wat is het verschil tussen systeemhelm en integraalhelm?

Als je besluit een integraalhelm te kopen dan is het belangrijk om te weten dat dit type helm geschikt is voor zowel de motor als de scooter. Deze helm is ideaal bij slecht weer omdat het volledige bescherming biedt. Een beetje regen zal op de motor of scooter gewoon van de helm afglijden. Zo blijft er voldoende zicht om veilig te rijden. Anders dan bij een jethelm, omsluiten integraalhelmen het hoofd van de bestuurder volledig. Bij een jethelm wordt de kin niet bedekt. Deze helmen worden ook wel open gezicht helmen genoemd. Een integraalhelm verschilt weer van een systeemhelm, omdat er geen opklapbaar kinstuk aanwezig is. Wel beschikt de helm over een vizier dat open- en dichtgeklapt kan worden.

Integraalhelm voor iedere rijder

In ons assortiment vind je jouw ideale helm. Integraalhelmen die stuk voor stuk innovatief zijn en ook op het gebied van design in het oog springen. Deze helmen worden gebruikt door:

 • De brommerrijder
 • De motorrijder
 • De scooterrijder

Het design van de integraalhelm

De integraalhelm is verreweg de meest populaire helm. De helmen hebben veel ontwikkelingen doorgemaakt door de testen in windtunnels. Hier zie je dan ook veel van terug in het design. Deze helmen hebben veel spoilers en sleuven waardoor een aerodynamische vorm is ontstaan. Dit heeft als voordeel dat de helm minder windgevoelig is dan andere helmen. De helmen zijn daarnaast ook erg licht waardoor het gebruikscomfort ideaal is. Tegenwoordig wordt er in het design ook altijd rekening gehouden met de zon; er zit bijna altijd een ingebouwd zonnevizier in dit type helmen. Daarnaast is het mogelijk om bij bijna alle integraalhelmen een bluetooth communicatie set in installeren.

Integraalhelm kopen: waar op letten?

Als je een helm gaat kopen, dan moet je op een aantal dingen letten. Let hierop:

 • Welke maat heb je nodig?
 • Welk design/merk wil je?
 • Welke kleur helm wil je?
 • Wat is je budget voor een helm?

Liever een motorhelm of een andere helm kopen? Bij Helmonline.nl zijn er ruim 200+ helmen op voorraad.

Tips & Tricks voor de integraalhelm

Om je nieuwe helm optimaal te benutten hebben we een aantal handige tips & tricks verzameld:

Ook goed om te weten:

Veelgestelde vragen

Waarom integraalhelm?

Een integraalhelm geeft elke motor of scooterrijder de beste bescherming. Dit komt omdat het hoofd geheel omsloten is. Naast veiligheid, breng deze helm ook wat anders. Dit type helmen zijn ook veel stiller en aerodynamischer dan elke andere helm.

Wat is een goed merk integraalhelm?

Het besluit om een specifiek merk te kiezen, is geheel persoonlijk. Ervaring leert dat als HJC, Shark en Schubert erg populair zijn onder motorrijder. Dat komt omdat deze merken kwalitatief goede helmen aanbieden voor gunstige prijzen.

Welke integraalhelm heeft de meeste bescherming?

Een integraalhelm is een full face helm en alleen al om deze reden is dit een helm die de meeste bescherming biedt. Kijken we naar de buitenschaal van de helm dan kan je hierin ook verschillende opties afwegen. Een integraalhelm van polycarbonaat is bijvoorbeeld minder sterk dan hemschalen van glasvezel.

Hoe doe je een integraalhelm op?

Net als bij elke andere helm houd je de integraalhelm vast boven je hoofd. Vervolgens trek je deze over je hoofd en gezicht. Belangrijk is daarbij dat deze niet te veel naar achteren of naar voren zit. Wanneer de helm wiebelt of wanneer deze niet goed vast zit, heb je de kans een boete te krijgen.

Is de integraalhelm geschikt voor mensen met een bril?

Ja, al hangt dit wel per model integraalhelm af. Vink in het linker filtermenu de optie 'geschikt voor brildragers' aan. In het scherm verschijnen vervolgens alleen de schermen die geschikt zijn voor mensen met een bril.

Welke merken integraalhelmen hebben jullie in het assortiment?

Wij verkopen integraalhelmen van de merken Caberg, HJC, MT, Schuberth, Scorpion, Shark, Vinz en Held.

In hoeveel kleuren zijn de integraalhelmen beschikbaar?

In ruim 12+ kleuren. Vink in het linkermenu de gewenste kleur aan.