Helmplicht snorfiets / snorscooter Amsterdam: verplicht om helm te dragen in 2019

Rijd je regelmatig op je snorfiets of snorscooter door Amsterdam? Zet de datum 8 april 2019 dan alvast in je agenda. Vanaf deze datum ben je als snorfietser of snorscooter namelijk niet langer welkom op de meeste fietspaden binnen de ring A10. Daarnaast gaat de de helmplicht voor snorscooters in Amsterdam van kracht. Meer over dit belangrijke verkeersbesluit door de gemeente Amsterdam, lees je op deze pagina.

Helmplicht snorfietsers & snorscooters Amsterdam: beslissing bijna definitief

De gemeente Amsterdam heeft bekend gemaakt dat snorfietsers / snorscooters vanaf 8 april 2019 niet meer mogen rijden op de fietspaden binnen de ring A10 en dat zij in Amsterdam de helmplicht krijgen. Deze beslissing is overigens nog niet honderd procent definitief. Tegenstanders krijgen namelijk nog zes weken de tijd om naar de rechter te stappen en zich tegen de beslissing te verzetten. Gebeurt dit niet? Dan is het besluit van de gemeente wel onherroepelijk en geldt de helmplicht en mogen zij niet meer op de fietspaden rijden.

Een veilige verkeerssituatie voor iedereen

De gemeente heeft niet voor niets besloten om snorfietsers vanaf april te weren van de meeste fietspaden in het centrum en te verplichten dat zij een helm moeten dragen in Amsterdam. Sterker nog, al sinds 2011 doen Amsterdamse wethouders pogingen om snorfietsers en snorscooters naar de rijbaan te verbannen en de helmplicht door te voeren.

De fietspaden in Amsterdam worden namelijk steeds drukker. Zeker de gemotoriseerde tweewielers zorgen voor veel overlast. Niet alleen omdat het er zo veel zijn in Amsterdam, maar ook omdat ze veel harder kunnen rijden dan fietsers. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, zeker aangezien er nog geen helmplicht voor snorfietsers en snorscooters was. Naar verwachting zal het aantal verkeersslachtoffers in Amsterdam dan ook flink dalen door de nieuwe maatregel.

> Helmplicht snorfiets in Amsterdam: Bekijk nu de Schuberth helm!

Helmplicht voor snorscooters in Amsterdam

Het heeft lang geduurd voor het verkeersbesluit dat de snorfietsers van het fietspad naar de rijbaan moesten verhuizen genomen werd. Dit was niet voor niets het geval. De helmplicht voor de snorfiets moest ook tegelijktijdig worden ingevoerd. Alleen door het verplicht dragen van een helm kunnen snorfietsers in Amsterdam inderdaad veilig op de gewone rijbaan rijden, tussen al het andere verkeer.

Helmplicht Amsterdam snorfietsers

De gemeente moest de Tweede Kamer ervan overtuigen dat de helmplicht snorfiets en snorscooter noodzakelijk was voor een veilig verkeer in de stad. Uiteindelijk is dit gelukt. De Tweede Kamer heeft besloten dat alle gemeenten zelf mogen bepalen of zij een snorfiets helmplicht willen invoeren. In de gemeente Amsterdam is dit dus gebeurd.

> Shark Helmet kopen: Voorkom een boete vanwege de helmplicht voor de snorfiets en snorscooter in Amsterdam!

Geen helm of niet op het fietspad? Kijk uit voor een boete

Rijd je zonder helm in Amsterdam, dan krijg je een flinke boete. Ook als je na 8 april 2019 nog op het fietspad rijdt, moet je betalen. De boete voor beide overtredingen bedraagt 95 euro. Het is dus veel beter om even een goede helm aan te schaffen en netjes op de rijbaan rijden!

Alternatives

Schuberth C4 - Mat Zwart
Schuberth C4 - Mat Zwart
Onze prijs
Normale prijs  649,95 Vanaf  389,-
Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis
HJC Integraalhelm CS-15 - Mat Zwart
HJC Integraalhelm CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs
Normale prijs  99,95 Vanaf  84,96
Voor 23:59 uur besteld = morgen in huis