Helm overspuiten in een andere kleur

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

De helm is een opvallend onderdeel van een weggebruiker. Natuurlijk is de functie van een helm het hoofd van de gebruiker te beschermen in geval van een ongeval gebruikers kijken ook naar het uiterlijk van de helm waarbij de kleur een belangrijke rol speelt. Helmen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Soms wil je een nieuwe helm, niet omdat de helm niet meer goed is, maar omdat je toe bent aan een andere kleur helm. De beste manier om een helm een andere kleur te geven is door een aantal stappen uit te voeren.

scooterhelm motorhelm overspuiten

> Bekijk ook eens onze Shark helmen: vandaag besteld = morgen in huis!

De beste manier om een helm een andere kleur te geven

Hieronder een stappenplan:

  1. Je kiest je verf. Kies wel de juiste verf want niet alle verf kan zomaar op een helm. Dit is afhankelijk van onder andere de huidige lak op de helm.
  2. Je demonteert de helm. Je haalt dan eerst je vizier los en beplakt ieder onderdeel dat niet geverfd moet worden met bijvoorbeeld afplaktape. Denken hierbij ook aan de rubberen onderdelen. De rubberen onderdelen beschadigen namelijk als je ze met verf bespuit.
  3. Schuur je helm. Het is belangrijk je helm goed schoon en vetvrij te maken, de verf hecht dan beter.
  4. Dek de openingen en de binnenkant in je helm goed af. Je wilt namelijk niet de binnenkant verven. Het afdekken kan gedaan worden met bijvoorbeeld schilderstape.

Als de helm eenmaal gedemonteerd en klaargemaakt is voor het verven, kan er geverfd worden.

> Vandaag voor 23:59 uur besteld = morgen in huis: Bekijk nu de Shark Raw helm!

Houd rekening met het kiezen van de verf, want niet alle verf is geschikt voor een helm. Dit komt door de verschillende chemicaliën in de verf. Niet elke verf blijft bijvoorbeeld even goed op de helm zitten of de verf gaat niet goed samen met de vorige lak.  Het kan bijvoorbeeld een chemische reactie opwekken of mengen met de nieuwe lak.

Er kunnen verschillende kleuren gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan felle kleuren, zoals oranje, om goed op te vallen of wees creatief en maak een patroon. Er zijn ook verschillende soorten lak zoals kleurlak en blanke lak. Zodra de helm helemaal bespoten is en een mooie nieuwe kleur heeft gekregen, moet er de vernis worden aangebracht. De vernis zorgt ervoor dat de gebruikte verf minder last heeft van het weer, licht, vocht en schimmels. Aan het eind van het proces kan de gehele helm weer gemonteerd worden. Vergeet niet om de verf eerst helemaal op te laten drogen.

> Tijd voor een nieuwe helm? Bekijk onze collectie jethelmen!

Ook een camera bevestigen aan een helm? Lees hier hoe!