Mag je een helm meenemen in het vliegtuig?

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag je helmen meenemen in het vliegtuig, veel mensen nemen ten slotte spullen mee om hun sport uit te oefenen. Denk hierbij aan:

  • Duikuitrusting
  • Een skipak
  • Een motorhelm

De helm meenemen als handbagage

Je kunt een helm meenemen als handbagage, bijv. in een helmtas. De helm moet wel minder dan de maximum toegestane afmeting voor handbagage zijn. De exacte afmetingen verschillen per vliegtuigmaatschappij, lees dit dus na op de website en als het niet op de website staat kun je bellen. Let op! De meeste motorhelmen passen niet onder een vliegtuigstoel, maar wel in het bagagevak.

Pak de helm goed in tegen beschadigingen. Er zijn speciale helmtassen met een extra dikke binnenvoering om de helm te beschermen. Omdat de helm hol is van binnen kun je de helm opvullen met spullen zodat je meer mee kunt nemen, het is zonde om hier geen gebruik van te maken.

helm meenemen vliegtuig

> Op zoek naar een nieuwe helm? Bekijk onze Shark helmen collectie!

Controle na de reis

Na de reis is het belangrijk om de helm te controleren. Ook een deuk of een schram welke er niet ernstig uitziet kan de binnenkant van de helm al hebben beschadigd. De hoeveelheid schade kun je niet zien vanaf de buitenkant. 

> De Shark Raw helm: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

Een helm mee terug van vakantie nemen

Koop je een helm in het buitenland en wil je deze in het vliegtuig mee terug nemen? Het is dan wel belangrijk om te kijken of de helm aan de Europese keuringseisen voldoet. Ook moet je het bonnetje meenemen omdat je boven een bepaald bedrag belasting moet betalen om een product te importeren. Zonder bonnetje kun je niet bewijzen dat de helm onder deze prijs zit, en zal de douane een duurdere prijs van internet gebruiken om te berekenen hoeveel je af moet dragen.

Wil je er zeker van zijn of je een helm mee mag nemen, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij. Per land zijn er ook verschillende regels welke de douane hanteert, vraag de luchtvaartmaatschappij dus ook of je met de helm door de douane in het specifieke land komt.

> Gave helm mee op vakantie? Misschien is de Schuberth helm dan iets voor jou!

Voorbereiden op een motorvakantie in Duitsland: lees hier hoe je dit doet.