Hebben winterbanden op een scooter nut?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Winterbanden op de wagen lijken een evidentie, een gewoonte die er bij ons al ingebakken zit. Maar wat doen we met de scooter? Is het aan te raden om je favoriete tweewieler uit te rusten met een paar winterbanden of heef dat maar weinig zin? We zetten een paar voor- en nadelen op een rijtje. Aan jou de keus!

Woon-werkverkeer

Algemeen gezien wordt rijden met de scooter in zeer winterse omstandigheden eerder afgeraden. Het is een gevaarlijke onderneming, zeker bij vriestemperaturen, maar dat is het uiteindelijk met elk type voertuig. In een wagen zit je in een afgesloten ruimte maar de snelheid die we halen met de wagen is dan ook weer groter dan de scooter. Wie echt geen andere keus heeft en bijvoorbeeld omwille van het dagelijkse woon-werkverkeer echt de scooter op moet, die kiest beter voor winterbanden. Ze zorgen voor meer grip tijdens het rijden in geval van sneeuw of zware neerslag. Let wel, bij zeer hoge vriestemperaturen en ijzelvorming zorgt een winterband niet voor extra veiligheid en glijdt je scooter gewoon over de weg. Extra voorzichtig rijden dus!

winterbanden nut op scooter 

> Kortingen tot wel 40%: Bekijk nu het aanbod Shark Evoline 3 helmen!

De optelsom...

Pro's

  • Meer bescherming t.o.v. reguliere banden tijdens sneeuw en zware neerslag
  • Slijtage wordt over twee paar banden verdeeld

Contra's

  • Iets duurder in aanschaf
  • Extra opslagruimte nodig

Wie dagelijks gebruik maakt van zijn scooter, door weer en wind, heeft er zeker baat bij om winterbanden te laten leggen. Hou echter wel rekening met de extra kosten die hier aan gekoppeld zijn.

> Gratis verzending op het gehele assortiment Shark Drak helmen!