• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Grote helm: tot 40% korting!

Misschien heeft u er nooit eerder over nagedacht. Helmen komen echter ook in verschillende maten.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Dit heeft te maken met de omtrek van het hoofd. Wie een wat groter hoofd heeft, heeft ook een grote helm nodig. Dit is belangrijk met het oog op een aantal zaken. In de eerste plaats is er natuurlijk de kwestie van de veiligheid. De helm moet wel goed passen om goed veilig te kunnen zijn. Wie een te kleine helm op zet kan met een probleem komen te zitten. Dit is natuurlijk onnodig.

Wat daarnaast ook goed om te weten is, is dat grote helmen ook comfortabeler zijn. Wie een helm heeft die goed past, zal tegenwoordig nauwelijks nog merken dat hij hem op heeft. Het is immers zo dat de meeste helmen zeer laag in gewicht zijn. Wanneer de pasvorm dus ideaal is, dan kan er weinig misgaan.

Helmen in grote maat: geen concessies nodig

Wanneer helmen in een grote maat nodig zijn, dan hoeven geen concessie te worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de mate van bescherming, maar zeker ook aan het design. De meest modellen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Dat betekent dus dat ook een grote helm gewoon strak ontworpen kan zijn. Daarnaast gelden ook de volgende zaken:

 • De helmen hebben keurmerk ECE 22.05
 • De helmen wegen minder dan twee kilogram
 • Het vizier is voorzien van antikras en van zonwerend materiaal
 • Garantie loopt een jaar

Wat vooral ook belangrijk is om te weten, is dat de grote helmen daardoor eigenlijk op elk gemotoriseerd voertuig gebruikt kunnen worden. Wie een helm met keurmerk ECE 22.05 bezit, mag er immers de openbare weg mee op. Dus zowel voor een scooter, een quad als een motor kan de bescherming dan heel geschikt zijn. Bovendien maakt het dan ook niet uit of het op de snelweg of in de bebouwde kom wordt gebruikt. De helm is immers een garantie voor een veilige manier van rijden. Zeker wanneer hij passend is.

> Vandaag besteld, morgen in huis: Onze helm maat m!

Bellen met een helm

Het is als motorrijder gemakkelijk als er gecommuniceerd kan worden. Bijvoorbeeld wanneer met reispartners gereden wordt. Hiervoor worden vaak bluetooth communicatiemiddelen gebruikt. Sommige helmen, met name de retromodellen, kunnen echter door de wind nogal wat herrie maken. Het is echter steeds meer zo dat de communicatiemiddelen goed beschermend kunnen worden weggewerkt. Daardoor is zowel het praten als het luisteren flink gemakkelijker. Bovendien is het ook nog eens zo dat het ontwerp van de helm niet hoeft te veranderen. Hij blijft dus even veilig wanneer de communicatie wordt gebruikt, hier hoeven geen compromissen in te worden gesloten.

> Op zoek naar een kleine helm? Verzending = gratis!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen