Helm elektrische fiets: gratis verzending!

Vanaf januari 2023 wordt een helm op de snorfiets verplicht en ook is er al een Lees door

Van laag naar hoog sorteren

2 producten in totaal

Filteren

2 producten in totaal

Filteren
helmplicht ingevoerd voor de Speed Pedelec vanaf 2017. Voor de elektrische fiets geldt de helmplicht vooralsnog niet maar veel e-bike rijders kiezen er steeds vaker al voor om wel een helm te dragen. Op zoek naar een helm? Kies uit één van onze goedgekeurde NTA 8776 helmen.

Helm verplicht elektrische fiets

Bestuurders van scooters en andere snorfietsen met een blauw kenteken moeten vanaf januari 2023 een helm op. Deze vervoersmiddelen hebben een snelheid tot 25 kilometer met uur. Ook elektrische fietsen halen deze snelheid.

Maar toch kiest de overheid er nu nog voor deze helmplicht niet in te voeren voor de e-bike. Een helm voor een e-bike is dus niet verplicht. Op papier is het dezelfde snelheid maar in de praktijk wordt er wel degelijk nog onderscheid opgemerkt tussen een elektrische fiets en een snorfiets. Snorfietsen moeten bijvoorbeeld de weg op terwijl een je met een elektrische fiets op het fietspad fietst.

Elektrische fiets helm: wel verstandig

Een helmplicht voor de elektrische fiets geldt dus nog niet, maar toch is het wel verstandig om een helm op te zetten tijdens de fietsrit op een e-bike. Er gebeuren helaas steeds meer ongelukken waarbij een elektrische fiets betrokken is.

De e-bike helmen in ons assortiment beschermen het hoofd beter door bescherming bij de nek en slapen te bieden. Ook zijn onze helmen voorzien van dikker schuim en kleinere ventilatiegaten. En naast bescherming voor het hoofd bieden we ook bescherming voor de ogen. Kies voor een e-bike helm met vizier en bescherm de ogen van tranen en voor insecten.

Wil je meer informatie over goedgekeurde helmen? Lees alles over het NTA 8776 keurmerk.

Helm e-bike: juiste maat bepalen

Om te profiteren van de optimale bescherming van je e-bike helm, is het zaak om de juiste maat aan te schaffen. Het bepalen van de juiste maat doe je gemakkelijk zelf thuis. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een meetlint. Bepaal de juiste maat als volgt:

  1. Meet de hoofdomtrek met behulp van het meetlint. Meet de omtrek 2,5 cm boven de wenkbrauw
  2. Zoek in onze matentabel de juiste helmmaat die past bij de gemeten hoofdomtrek

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste maat of het je andere vragen over onze e-bike helmen? Neem gerust contant op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder met je zoektocht naar een helm voor een elektrische fiets.

> Ook voor een goedgekeurde motorhelm zit je bij ons goed. Verzending = gratis!