Is het dragen van een fietshelm in Oostenrijk verplicht?

Oostenrijk is een prachtig land om te fietsen tijdens de vakantie of om er zelfs een complete fietsvakantie te houden. In bepaalde landen is het verplicht om tijdens het fietsen een fietshelm te dragen. In Nederland is dat niet het geval en in Oostenrijk is het zo dat de verplichting om een fietshelm te dragen alleen voor kinderen geldt.

Het is al lange tijd verplicht voor kinderen om tijdens het fietsen in Oostenrijk een fietshelm te dragen. Het gaat dan om kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar. Wie op fietsvakantie gaat naar Oostenrijk of van plan is om daar tijdens de vakantie te gaan fietsen met kinderen, kan dan ook rekening houden met deze verplichting.

Tips kopen fietshelm

Als er sprake is van het doorbrengen van een vakantie in Oostenrijk, waarin het plan bestaat om te gaan fietsen of er wordt een fietsvakantie gehouden, dan kan voor vertrek alvast een fietshelm worden aangeschaft. Zoals gezegd is het voor jonge kinderen verplicht om met helm te fietsen en hebben volwassenen daarin de vrije keuze. 

Het bepalen van de juiste maat is eenvoudig en kan met een simpel meetlint worden gedaan. De hoofdomtrek kan vastgesteld worden door 2,5 centimeter boven de wenkbrauwen te meten. Het aantal centimeters bepaald vervolgens wat de juiste maat is en die kan gevonden worden in de speciale matentabel.

Een fietshelm dient altijd op een goede manier gedragen te worden. Dat betekent dat een fietshelm recht op het hoofd moet worden geplaatst in horizontale positie. De fietshelm moet dan ook niet te ver naar achteren worden geschoven, want dan gaat de beschermende functie verloren.

Kinderen kunnen voor de fietsvakantie in Oostenrijk alvast wennen aan het dragen van de fietshelm door deze ook in Nederland te dragen tijdens het fietsen. Voor kinderen zijn er allerlei vrolijk gekleurde fietshelmen beschikbaar met bijvoorbeeld een sportieve of hele stoere uitstraling. Indien je voor oudere kinderen of voor jezelf ook een fietshelm wilt kopen, dan kan er uiteraard met dezelfde tips als hierboven rekening worden gehouden.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen