Test: 5 beste systeemhelmen van dit jaar

Test: 5 beste systeemhelmen van dit jaar
8 juni 2022
Test: 5 beste systeemhelmen van dit jaar

Systeemhelmen zijn net als integraalhelmen een valhelm voor motorrijders die het volledige hoofd omsluit, maar met het belangrijke verschil dat het vizier opengeklapt kan worden. Zo kan je de helm comfortabel opzetten – ook wanneer je in het bezit bent van een bril.

Voordelen systeemhelmen

Systeemhelmen bieden enkele voordelen voor scooter- en motorrijders:

  • Aerodynamisch
  • Relatief stil
  • Geschikt bij kou
  • Kinstuk is opklapbaar
  • Makkelijker communiceren
  • Helm is ook tijdens rustmomenten en pauzes te dragen

Wil je ook genieten van deze voordelen? Kies dan een systeemhelm die past bij jou. Systeemhelmen kunnen flink van elkaar verschillen. Niet alleen in prijs, maar ook in uitvoering, kwaliteit en de functionele, comfortabele en praktische eigenschappen. Zo worden de systeemhelmen van het merk Shark veelal geprezen om het draaggemak en comfort en staan de helmen van Schuberth juist bekend om de sportieve uitstraling van de helmen.

Belangrijk bij het uitkiezen van een systeemhelm – en alle andere helmen - is dat je bij voorkeur richt op een gloednieuw product. Dan hebben we het niet over een systeemhelm van maar twee tientjes. Je hoofd is wel wat meer waard. Toch hóéft de prijs niet heel veel te zeggen over de kwaliteit van een product. Vanaf € 79,- vind je bij ons al een scooter- of motorhelm die past bij jouw wensen. Voor datzelfde geld koop je misschien wel drie tweedehandsjes, maar de kwaliteit zal veel lager liggen. Bovendien, wie zegt dat er geen ongelukken mee gebeurd zijn? Kies voor veiligheid en schaf een nieuwe systeemhelm aan. Deze zijn helemaal intact en geven de juiste bescherming.

Onze systeemhelmen

De vijf beste systeemhelmen van dit jaar kenmerken zich door het design en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Toch kan het geen kwaad om ook naar andere merken uit onze collectie te kijken. In onze collectie onderscheiden we de volgende merken systeemhelmen:

HJC systeemhelmen

HJC is opgericht in 1971 en heeft kwaliteit en comfort voor recreatieve en sportieve motorrijders hoog in het vaandel staan. De helmen van HJC worden geproduceerd in Zuid-Korea en Vietnam. Het aanbod van systeemhelmen is uiteraard nog veel groter dan de vijf systeemhelmen die in de eigen prijsklasse als beste zijn beoordeeld. Het is aan te raden om verder dan deze vijf helmen te kijken, want de keuze voor een systeemhelm is en blijft persoonlijk. Zo vindt de ene persoon het design belangrijk en kijkt iemand anders weer naar de technische specificaties van de helm.

Schuberth systeemhelmen

Het Duitse merk Schuberth blinkt uit in kwaliteit en is ruim 70 jaar actief in de verkoop van helmen. Klik op één van de sportieve helmen van Schuberth om meer over de technische specificaties te lezen en bekijk de combideals. Wist je dat je bundelkorting ontvangt van 20% wanneer je een Schuberth helm aanschaft inclusief een muuranker en ART 4 gekeurd motorslot?

Shark Drak systeemhelmen

Het Franse merk Shark is opgericht door (voormalig) professionele motorcoureurs. De visie van Shark is om innoverend te zijn en ieder type motorrijder te voorzien van een comfortabele helm. Alle helmen van Shark blinken uit in trendy en eigentijds design. Nieuwsgierig? Bekijk de Shark helmen!

VINZ systeemhelmen

De systeemhelmen van VINZ kenmerken zich door het design, de comfortabele pasvorm en de uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Naast systeemhelmen verkoopt dit merk ook populaire jethelmen en integraalhelmen.

Scorpion systeemhelmen

Wij verkopen ook systeemhelmen van het populaire merk Scorpion. Vooral de Scorpion 920 en de Scorpion 390 helm zijn populair!