Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Blauwe helmen: gratis verzending!

Het is belangrijk dat een helm goed beschermd in het geval van een botsing of een valpartij. Alleen komt dit natuurlijk veel minder vaak voor dan dat u rondrijdt en alles gewoon goed gaat.

7 artikel(en)

7 artikel(en)

Het is dus minstens zo belangrijk dat een helm er stijlvol uitziet. Er zijn zeer veel varianten. Blauwe helmen zijn daarbij altijd een populaire keuze. Dit heeft onder andere te maken met de kleuren waarin scooters het meest verkocht worden. De helm kan dan goed bijpassend zijn. Dit is natuurlijk een sterk pluspunt.

Dat neemt niet weg dat de helm ook gewoon veilig moet zijn. Gelukkig zijn in alle soorten helmen veilige modellen te vinden. Of het nu een blauwe helm in een retrolook betreft of een blauwe crosshelm, als hij stevig en sterk is, dan is hij goed te gebruiken op gemotoriseerde voertuigen op de openbare weg. Let bijvoorbeeld altijd op of er een keurmerk aanwezig is.

Helm in het blauw: de andere belangrijke kenmerken

Natuurlijk gaat het om meer dan de kleur alleen. De helm moet bijvoorbeeld ook gewoon goed functioneren. Dit houdt in dat alles waar een helm voor nodig is ook echt moet werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vizier. Een ander aspect dat van groot belang is, is een goed werkende sluiting. Dit helpt ongelukken voorkomen of de schade te beperken. Kenmerken waarop gelet moet worden zijn bijvoorbeeld de volgende:

 • Antikras vizier
 • Vizier van zonwerend materiaal
 • Juiste maat helm voor goede pasvorm
 • Strakke sluiting rond de kin die wel comfort biedt
 • Niet te zwaar

Een helm die blauw is moet dus meer kunnen dan alleen maar mooi eruitzien. Dat neemt echter niet weg dat het goed is om in ieder geval modebewust bezig te zijn met de keuze voor de juiste bescherming. Wie op een retroscooter rijdt, ziet er niet zo fraai uit met een crosshelm. Zoals ook een babyblauwe scooter en een harde rode helm niet direct goed samen hoeven te gaan. Een blauwe helm vinden is dan geen overbodige luxe te noemen.

> Bekijk ook onze gele helmen: korting tot 40%!

Veelgestelde vragen

Hoe is de veiligheid van een helm te herkennen?

Voor helmen geldt het zogenaamde ECE-keurmerk. In het geval van helmen die voor de openbare weg en gemotoriseerde voertuigen zijn geldt ECE 22.05.

Hoe lang na het bestellen is de helm binnen?

Wie voor 23.59 bestelt weet zeker dat de helm er de volgende dag is. Vanaf 0.00 is dat dus de volgende dag, niet de aankomende dag.

Hoe kan ik mij helmmaat bepalen?

Om de juiste maat helm te kiezen is het belangrijk dat de omtrek van het hoofd bekend is. Deze kan dan vergeleken worden met de maattabel.

> vandaag besteld = morgen in huis: De grijze helm!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen