Sorteren op:

Schijfremslot ART 4: voor allerlei soorten vervoersmiddelen

Je scooter of motor beveiligen tegen diefstal, dat kan onder andere met een schijfremslot. Een schijfremslot Lees door

Van laag naar hoog sorteren

16 producten in totaal

Filteren

16 producten in totaal

Filteren
is een klein slotje wat je om de remschijf heen plaatst. Het grote voordeel hiervan is dat het wiel hierdoor niet meer draait. Bekijk ons assortiment aan schijfremsloten ART 4. Je vindt de sloten in diverse varianten: pinnen, beugels of met alarm.

Een schijfremslot ART 4 kan gebruikt worden voor allerlei soorten vervoersmiddelen. De enige voorwaarde is natuurlijk dat het vervoersmiddel beschikt over een schijfrem. Dat kan dan dus ook een fiets zijn. Al zal dit niet vaak het geval zijn.

Het is belangrijk de ART 4 schijfremsloten die je wilt gaan gebruiken universeel zijn. Dit betekent dat ze op elk soort schijfrem passen. Daarmee zijn ze dan ook te gebruiken op elk merk en elk type motor, ongeacht het ontwerp of de plek van de schijfrem.

Voordelen van een schijfremslot met ART 4 keurmerk

Een slot plaatsen om de remschijf heen brengt voordelen met zich mee. Denk aan:

  • Het wordt geblokkeerd, verplaatsen wordt nu heel lastig
  • Het art 4 schijfremslot is compact en dus eenvoudig mee te nemen
  • Voorzien van ART 4 keurmerk
  • Gehard staal
  • Waterafstotend

Wat houdt ART 4 in?

Sloten die voorzien zijn van een ART keurmerk, zijn goedgekeurd door deze gelijknamige organisatie. Alleen sloten die van de hoogste kwaliteit zijn, krijgen dit keurmerk toegekend. Dat is natuurlijk goed nieuws, want al onze schijfremsloten zijn voorzien van het ART 4 keurmerk.

Het cijfer zegt alles over voor welk type voortuig het slot geschikt is. ART 4 sloten zijn geschikt voor scooters en de lichtere motoren. Heb je een zwaardere motor, dan is een ART 5 slot aanbevolen.

Handige tips voor schijfremsloten ART 4

De meeste schijfsloten zijn universeel. Dit betekent dat ze in principe op elk soort schijfrem moeten passen. Check voor aankoop altijd goed de specifieke kenmerken. Onderling kunnen de sloten van elkaar verschillen.

Andere handige tips voor de aanschaf en gebruik:

  • Let op de aanwezigheid van perforaties in de schijf. Dit kan namelijk van invloed zijn op het soort slot dat gebruikt moet worden. De meeste sloten maken immers gebruik van deze perforaties. Het is dan dus belangrijk om er zeker van te zijn dat deze er ook in zitten.
  • Kijk goed naar de afmetingen van de schijf. Ook dit kan van invloed zijn op het soort schijfremslot dat moet worden aangeschaft.
  • Tijdens het gebruik van de ART 4 schijfremslot is heel belangrijk dat je voor vertrek goed kijkt of het remschijfslot verwijderd is. Je zult niet de eerste zijn die hier niet op let en vervolgens toch probeert weg te rijden.

Wellicht interessant voor jou: